Δηλώστε συμμετοχή στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας – ACSTAC 2017 στο Κολλέγιο Ανατόλια

Έως τις 2 Μαρτίου 2017, μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων έχουν το περιθώριο να δηλώσουν συμμετοχή υποβάλλοντας τις περιλήψεις των εργασιών τους, στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας – ACSTAC 2017 (Anatolia College Science & Technology Annual Conference) που θα διεξαχθεί από τις 24 έως 26 Νοεμβρίου 2017 στο Κολλέγιο Ανατόλια. Το πλήρες κείμενο των εργασιών όπως και οι προτάσεις για την παρουσίαση έκθεσης/κατασκευής θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 15 Απριλίου 2017.

Το 6ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας οργανώνεται από το Κολλέγιο Ανατόλια δίνοντας τη δυνατότητα μιας συναρπαστικής και πλούσιας μαθησιακής εμπειρίας σε μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σκοπός του ACSTAC είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής προσομοίωσης ενός επιστημονικού συνεδρίου, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να αναλάβουν πολλαπλούς ρόλους: από την παρουσίαση και την κριτική των εργασιών μέχρι και την οργάνωση του συνεδρίου. Τα πέντε πρώτα μαθητικά συνέδρια ACSTAC διοργανώθηκαν τον Μάρτιο του 2011, 2012, 2013, 2014 και 2016 προσφέροντας την ευκαιρία σε περισσότερους από 3.000 μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό να παρουσιάσουν τις εργασίες τους ως πραγματικοί επιστήμονες. O αριθμός των μαθητών αναμένεται να είναι και φέτος πολύ υψηλός με συμμετοχές από όλον τον κόσμο, από τα Βαλκάνια έως τις ΗΠΑ.

Το ACSTAC 2017 τελεί και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του CERN (European Organization for Nuclear Research) και του EPS (European Physical Society). Κατά τη διάρκειά του θα παρουσιαστούν εργασίες σχετικές με τους επιστημονικούς τομείς της Βιολογίας, της Χημείας, της Πληροφορικής, των Μαθηματικών και της Φυσικής, όπως και διαθεματικές εργασίες που συνδυάζουν Θετικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Επιπλέον, στο ACSTAC 2017 προγραμματίζονται παρουσιάσεις εργασιών με εκθέσεις/κατασκευές exhibitions/constructions) και διαγωνισμός animation με τίτλο IDEAS. Στη συγκεκριμένη ενότητα οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν και να υποβάλλουν μία ταινία ή κινούμενη εικόνα, για να παρουσιάσουν την εξέλιξη των ιδεών στην επιστήμη και τη συμβολή σημαντικών επιστημόνων και φιλοσόφων στην πορεία της επιστημονικής σκέψης.

Το 6ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των Dan & Helen Lindsay στη μνήμη των Hrisi Pappidou – Electris και Pavlos Electris.
Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν πληροφορίες και οδηγίες για την υποβολή των προτάσεών τους στην ιστοσελίδα www.acstac.gr