Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Δηλώστε συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Φτιάξτε το δικό σας ηλεκτρονικό βιβλίο"

Δηλώστε συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Φτιάξτε το δικό σας ηλεκτρονικό βιβλίο"

inous

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Φτιάξτε το δικό σας ηλεκτρονικό βιβλίο», θα πραγματοποιείται με τη μορφή των εργαστηρίων,  στο ισόγειο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, κάθε Παρασκευή 18:00-20:00, με ηλεκτρονικό εξοπλισμό  (Ι-pad), που  θα παρέχεται στους συμμετέχοντες από τους αρμόδιους της Βιβλιοθήκης.

Το πρώτο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  21 Μαρτίου 2014

Οι ομάδες δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 12 άτομα, ηλικίας 9-12 ετών και η συμμετοχή δηλώνεται με προεγγραφή.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 2310. 374.808, Αρμόδιος: Κωνσταντίνος Βόγδανος

«O κόσμος μας προσφέρει πλήθος πληροφοριών σε όλες τις μορφές. Η πρόκληση είναι πως θα παρουσιάσουμε και θα αναπαραστήσουμε αυτές τις πληροφορίες με τη χρήση των υπολογιστών, μετατρέποντάς τες σε χρήσιμες πληροφορίες» (Joy Mountford, previously head of HCI group, Apple).

Σ’ αυτή τη φιλοσοφία στηριχτήκαμε και διοργανώνουμε σε συνεργασία με το ινστιτούτο «ΝΟUS», εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το οποίο με τρόπο διασκεδαστικό και συναρπαστικό, τα παιδιά θα  δημιουργούν το δικό τους ηλεκτρονικό βιβλίο με κείμενα και φωτογραφίες της επιλογής τους.

inous2
Πρόκειται για λογισμικό, που αφορά στη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού βιβλίου με προσαρμοσμένες “έξυπνες δυνατότητες” στις εκπαιδευτικές ανάγκες του καθένα. Εσείς εισάγετε οποιοδήποτε βιβλίο ή κείμενο με εικόνες που  θέλετε σε μορφή PDF και αυτό μετατρέπεται σε ψηφιακό βιβλίο. Το βιβλίο σας έχει δυνατότητες εισαγωγής σημείωσης, προσθήκης σελιδοδείκτη και υπογράμμισης κειμένου. Το βιβλίο σας, είναι στο “σύννεφο”, έτσι ώστε δεν χρειάζεται να καταναλώνετε χώρο στον υπολογιστή σας.

Όλες οι αλλαγές που κάνετε αποθηκεύονται, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε το βιβλίο σας στις δικές σας προσωπικές προτιμήσεις. Μπορείτε επίσης να “μοιραστείτε” το βιβλίο σας με άλλους φίλους, έτσι ώστε να προάγεται η συνεργασία και η συνεκπαίδευση.
Επίσης με το W-i-book δημιουργήστε το δικό σας βιβλίο με κείμενο και γραφικά, εισάγοντας έτοιμες εικόνες. Δημιουργείστε γραφικά στο περιβάλλον συγγραφής του βιβλίου σας.

Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης – Γραφείο Εκδηλώσεων
Εθνικής Αμύνης 27, 546 21 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310. 374.808   Fax.: 2310. 221.066
http://www.thessaloniki.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.