Δημ. Σχ. Κάμπου Μάνης: Οι δάσκαλοι έπιασαν τα πινέλα και ομόρφυναν τις τάξεις για τη νέα σχολική χρονιά

Η καλή είδηση της ημέρας που αξίζει να αναδείξουμε μας έρχεται από το Δημοτικό Σχολείο Κάμπου Μάνης που όπως ενημερωθήκαμε μέσω  δημοσίευσης στο Facebook της Διευθύντριας του σχολείου κας Σίσης Πλακονούρη, οι δάσκαλοι πήραν τα πινέλα ανά χείρας και ανέλαβαν να βάψουν τις σχολικές τάξεις ώστε να υποδεχθούν τους μαθητές με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε φωτεινές αίθουσες που δεν έχουν άχαρους και μουντούς τοίχους.

Η αξιέπαινη πρωτοβουλία των δασκάλων αποδεικνύει εμπράκτως ότι όταν υπάρχει θέληση, αγάπη και μεράκι δεν περιμένει ο δάσκαλος να βρεθούν κονδύλια για να αλλάξει η όψη του σχολείου. Προσπαθεί ο ίδιος να συμβάλλει το δικό του λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια.

Όπως εύστοχα έγραψε και η κα Πλακονούρη “Όταν οι δάσκαλοι πιάνουν τα πινέλα και το σχολείο παίρνει χρώμα”. Ενώ σε σχόλια διαδικτυακών της φίλων που σχολίασαν ότι οι δάσκαλοι δεν πρέπει να αναλαμβάνουν τέτοια καθήκοντα γιατί έτσι υποκαθιστούν τις αρμοδιότητες Δήμου και Υπουργείου Παιδείας η κα Πλακονούρη απάντησε χαρακτηριστικά με την εξής φράση “Και ξέρεις αν δεν κάναμε εμείς οι δάσκαλοι όλα αυτά τα λάθη… Τότε τα σχολεία δεν θα στέκονταν… Δεν μετράμε ώρες και υπερωρίες… Η παιδεία είναι έρωτας”.

Οι μαθητές αυτού του σχολείου είμαστε σίγουροι ότι θα είναι υπερήφανοι για τους δασκάλους τους!

Δείτε φωτογραφίες από το βάψιμο των αιθουσών:

Δείτε το post της Διευθύντριας