Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά στο Τελλόγλειο

Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά στο Τελλόγλειο

ergastiriaΔημιουργικά εργαστήρια διοργανώνει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ, από τις 4 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 31 Ιανουαρίου του 2014. Με σύνθημα «Ελάτε να κάνουμε ζωγραφική, χαρακτική, θέατρο!» τα εργαστήρια αυτά απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών, από την προσχολική έως την εφηβεία και είναι εμπνευσμένα από τις εκθέσεις «Βάσω Κατράκη: σε Λευκό και Μαύρο» και «Wagner-Verdi: 200 χρόνια» που φιλοξενεί το Ίδρυμα. Παράλληλα, διοργανώνονται εργαστήρια και για ενήλικες.

Εργαστήρια για παιδιά

Δύο Εργαστήρια Δημιουργικής Έκφρασης για παιδιά - Ουράνιο Τόξο.

Ηλικίες 4 – 6 // Σάββατο 10:00-12:00 / Κυριακή 11:00 – 13:00

Το Εργαστήριο Δημιουργικής έκφρασης για παιδιά «Ουράνιο Τόξο» αποσκοπεί στην εισαγωγή και εξοικείωση του παιδιού με τον μαγικό κόσμο της τέχνης. Με εμπειρία και γνώση των ιδιαίτερων αναγκών της τρυφερής ηλικίας, εξειδικευμένοι παιδαγωγοί και απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., αξιοποιούν μεθόδους προσέγγισης και διδασκαλίας οικείες για τα παιδιά, όπως το παραμύθι και η δραματοποίηση. Στοχεύουν στη γνωριμία των λιλιπούτειων μαθητών με τη ζωγραφική και τις κατασκευές, έχοντας ως άξονα τις δύο εκθέσεις, που φιλοξενεί το Τελλόγλειο, «Βάσω Κατράκη: σε Λευκό και Μαύρο» και «Wagner-Verdi: 200 χρόνια». Μέσα από την παρατήρηση των έργων, τα παιδιά αντιλαμβάνονται τη σημασία του χρώματος, της γραμμής, τη χρήση διαφορετικών υλικών, όπως τέμπερες, νερομπογιές, ακουαρέλες, αλλά και τεχνικών, όπως το κολάζ.Επίσης ζωγραφίζουν -όπως η Βάσω Κατράκη- βότσαλα κι άλλα πρωτότυπα υλικά. Αφομοιώνουν δημιουργικά τις γνώσεις αυτές και τις αξιοποιούν στα δικά τους έργα. Παράλληλα κοινωνικοποιούνται, καθώς μαθαίνουν να λειτουργούν ως μέλη μιας ευρύτερης ομάδας, ακολουθώντας τους κανόνες που επιτάσσει το εικαστικό παιχνίδι.

Διάρκεια εργαστηρίου: 4 Οκτωβρίου 2013 - 31 Ιανουαρίου 2014
Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ. To ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή.

ergastiria1Εργαστήρια Δημιουργικής Έκφρασης– Ζωγραφική-Χαρακτική-Ιστορία της τέχνης.

Ηλικίες 7 – 10 // Κυριακή 10:00 – 12:00

Με αφορμή την έκθεση «Βάσω Κατράκη: Σε Λευκό και Μαύρο» που παρουσιάζεται στο Τελλόγλειο, το Ίδρυμα διοργανώνει ένα νέο εκπαιδευτικό κύκλο για παιδιά, ο οποίος συνδυάζει τη ζωγραφική και την χαρακτική με την ιστορία της τέχνης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο έργο της Κατράκη, της μοναδικής Ελληνίδας καλλιτέχνιδας που διακρίθηκε στο πλαίσιο μιας Μπιενάλε, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο. Οι μικροί μαθητές παρατηρούν τα έργα της, τις πετρογραφίες της, με αντικειμενικό σκοπό να κατανοήσουν τον τρόπο κατασκευής τους.
Στη συνέχεια δημιουργούν τα δικά τους χαρακτικά και αντιλαμβάνονται τα στάδια από τα οποία, περνά ο καλλιτέχνης έως την τελική δημιουργία. Πέρα από την χαρακτική, οι μαθητές ασχολούνται και με άλλες τεχνικές, όπως το κολάζ.

Διάρκεια εργαστηρίου: 4 Οκτωβρίου 2013 - 31 Ιανουαρίου 2014
Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ. To ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή.

Εργαστήρια Δημιουργικής Έκφρασης– Ζωγραφική-Χαρακτική-Ιστορία της τέχνης.

Ηλικίες 10 – 12 // Κυριακή 12:30 – 14:30

Με αφορμή την έκθεση της Β. Κατράκη μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα έργα της σπουδαίας χαράκτριας, τις πετρογραφίες της, με αντικειμενικό σκοπό να κατανοήσουν τον τρόπο κατασκευής τους. Με τον τρόπο αυτό αντιλαμβάνονται τα στάδια από τα οποία, περνά ο καλλιτέχνης έως την τελική δημιουργία, φτάνοντας να δημιουργήσουν τα δικά τους χαρακτικά.

Διάρκεια εργαστηρίου: 4 Οκτωβρίου 2013 - 31 Ιανουαρίου 2014
Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ. To ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή.

xenagiseis-sxoleion3Εργαστήρια Δημιουργικής Έκφρασης για παιδιά - Τμήμα Θεάτρου-Σκηνογραφίας.

Ηλικίες 7-10// Σάββατο 10:00–12:00

Το εργαστήριο του θεατρικού παιχνιδιού και της δραματοποίησης αποτελεί στην ουσία, προπαίδεια για τον κόσμο του Θεάτρου. Αφετηρία αποτελούν, οι δύο εκθέσεις που φιλοξενούνται στο Τελλόγλειο, «Βάσω Κατράκη: σε Λευκό και Μαύρο» και «Wagner-Verdi: 200 χρόνια». Τα παιδιά καλούνται να παρατηρήσουν τα έργα τέχνης, τα κουστούμια, τα σκηνικά και τις μακέτες, που προέρχονται από τη Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Όπερα Θεσσαλονίκης. Προτρέπονται να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες και τους δικούς του ήρωες, χωρίς δεσμεύσεις από τις πρωτότυπες δημιουργίες, καθώς και να κατασκευάσουν δικά τους σκηνικά, στολές και μακέτες. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά απελευθερώνονται, εκφράζονται, επικοινωνούν και παράλληλα μαθαίνουν να συνεργάζονται ως μέλη ενός ευρύτερου συνόλου.

Διάρκεια εργαστηρίου: 4 Οκτωβρίου 2013 - 31 Ιανουαρίου 2014
Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ. To ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή.

xenagiseis-sxoleion2Εκτός από τα δημιουργικά αυτά εργαστήρια, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ.,υποδέχεται τις καθημερινές, μικρούς μαθητές, για ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, εμπνευσμένα από τις εκθέσεις που φιλοξενεί.

Πληροφορίες:
Καθημερινά από τις 9.00π.μ. έως τις 14.00μ.μ.
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Αγίου Δημητρίου 159Α, 54636 Θεσσαλονίκη.
www.teloglion.gr
Mail: edu@teloglion.gr, teloglion@teloglion.gr
Tηλ.: 2310.991615, 2310.247111 και 2310.991611


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.