Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά

Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά

_z
Ποικίλα και δημιουργικά θα είναι τα εργαστήρια της παιδικής βιβλιοθήκης«ΔΑΝΙΗΛΙΔΕΙΟΣ» του  Δήμου Καλαμαριάς, για τους μήνες, Οκτώβριο και Νοέμβριο. Απευθύνονται σε παιδιά από 4 έως 12 ετών και η συμμετοχή σε αυτά είναι δωρεάν με εγγραφή στο χώρο της βιβλιοθήκης, όπου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όμοια εργαστήρια, καθώς και άλλα, θα υλοποιούνται την ίδια χρονική περίοδο, στις  εξής παιδικές βιβλιοθήκες: Συνοικισμού Καραμπουρνάκι, Συνοικισμού Κηφισιάς, Φοίνικα και Δαήδειος.

«ΔΑΝΙΗΛΙΔΕΙΟΣ» ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:
Εργαστήρι «Art therapy, Ζωγραφίζω, εκφράζομαι, χαίρομαι»

Ενδεικτικά θέματα: η οικογένειά μου, εγώ και το σχολείο μου, ζωγραφίζω τον εαυτό μου κ.ά.
Μέσω του καλλιτεχνικού αυτού εργαστηρίου, θα  δοθεί  στους μικρούς δημιουργούς, μια εναλλακτική γλώσσα με την βοήθεια της οποίας, θα μπορέσουν  να μοιραστούν συναισθήματα, ιδέες, αντιλήψεις, φαντασιώσεις και παρατηρήσεις για τον εαυτό τους, τους άλλους και το περιβάλλον.

Στόχος του εργαστηρίου είναι μέσα από την εικαστική έκφραση, να ανακαλύψουν τα παιδιά, ότι έχουν  τη δυνατότητα να παράγουν σχέδια ή σκίτσα αφήνοντας το χέρι και το μάτι να κάνουν αυτό που τους ευχαριστεί, χωρίς συνειδητούς χειρισμούς πάνω σε συγκεκριμένες ιδέες.
Με την Ελένη Πάλλη
Κάθε  Δευτέρα 5.00μ.μ. – 6.30μ.μ.
Για παιδιά  6 – 12 ετών, σε 8 συναντήσεις.

«Εργαστήρι ζωγραφικής»
Στο εργαστήρι αυτό, τα παιδιά θα συζητήσουν  για τη ζωγραφική, την αισθητική και  τα βασικά κινήματα της σύγχρονης τέχνης.
Στόχος του εργαστηρίου, είναι να δοθούν στα παιδιά ερεθίσματα και εικόνες, από μεγάλους καλλιτέχνες, κυρίως ζωγράφους του 20ου αιώνα, έτσι ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια  να δημιουργήσουν τις δικές τους μοναδικές συνθέσεις.
Με τον Γιώργο Κόφτη
Κάθε Δευτέρα 6.30μ.μ. – 7.30μ.μ. & 7.30μ.μ. – 8.30μ.μ.
Για παιδιά από Α' Δημοτικού, σε 8 συναντήσεις.

Εικαστικό εργαστήρι, «Μια περιπέτεια στο μαγικό δάσος»
Ένα μαγικό δάσος με παράξενα δέντρα, σοφές κουκουβάγιες, τρομακτικά ζώα,  μαγικά κοσμήματα και ξόρκια θα  βοηθήσουν τα παιδιά να περάσουν  μέσα από το μαγικό δάσος!
Εικαστικό εργαστήρι, «Ζήτω οι πειρατές και ο σπάνιος θησαυρός».
Με καπέλα, χάρτες και τηλεσκόπια που θα κατασκευάσουν τα παιδιά,  θα βοηθηθούν για  να ψάξουν  για τον θησαυρό!
Ο στόχος των εργαστηρίων, είναι  να μάθουν τα παιδιά την χρήση  εικαστικών και ανακυκλώσιμων υλικών, και μέσω των τεχνικών να εκφράσουν και να αναπτύξουν την αισθητική τους.
Με την Κωνσταντίνα Καπανίδου
Κάθε Τετάρτη 6.00μ.μ. – 7.00μ.μ. & 7.00μ.μ. – 8.00μ.μ.
Για παιδιά από 4 ετών, σε 8 συναντήσεις.

«Εργαστήρι φωτογραφίας για μικρά παιδιά»
Μαζί με το χειρισμό της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής τους, τα παιδιά θα μάθουν κάποιες αρχές της σύνθεσης, ενώ θα γίνουν συζητήσεις πάνω σε επιλεγμένα έργα γνωστών φωτογράφων.
Ο στόχος του εργαστηρίου, είναι να θα μάθουν, όσο γίνεται, τα παιδιά,  να ακονίζουν το βλέμμα τους και  κατανοούν  την φωτογραφική εικόνα και όχι μόνο.

Με την Καρολίνα Λουίτζι
Κάθε Παρασκευή 5.00μ.μ. – 6.00μ.μ.
Για παιδιά  9 – 12 ετών, σε 4 συναντήσεις (για 2 γκρουπ, 1ο τον Οκτώβριο και 2ο τον Νοέμβριο)

Εργαστήρι δημιουργικής γραφής χωρίς «γραφή», «Χρωματίζοντας τις λέξεις»
Στόχος του εργαστηρίου,  είναι να παρέχει ερεθίσματα μέσα  από τα ψυχαγωγικά παιχνίδια, έτσι  ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν τον προφορικό λόγο, να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν, για  να εκφραστούν ελεύθερα και δημιουργικά. Μόνον έτσι θα δώσουν χρώμα και φτερά στη φαντασία τους.
Με την Αγγελική Παπαδοπούλου
Κάθε Παρασκευή 6.30μ.μ. – 7.30μ.μ. & 7.30μ.μ. – 8.30μ.μ.
Για παιδιά  4 – 6 ετών, σε 8 συναντήσεις.

www.kalamaria.gr/lib
«Δανιηλίδειος» Παιδική Βιβλιοθήκη
Αιμ. Γρεβενών-Καρολίδου 14. τηλ.2310456658, 2313314493
e-mail:  danlib@kalamaria.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.