Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Δημιουργικά παιχνίδια για μωρά με υλικά που δεν χρησιμοποιείτε

Δημιουργικά παιχνίδια για μωρά με υλικά που δεν χρησιμοποιείτε

Το μωρό στην ηλικία 7-9 μηνών χρησιμοποιεί ποικίλους και πολύπλοκους τρόπους για να παίξει! Σε αυτό το στάδιο τα μωρά στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε υλικά εύκαμπτα, ελαφριά που μπορούν να τα χειριστούν μόνα τους. Ένα πολύ απλό και διαφορετικό «παιχνίδι» που μπορείτε να του δώσετε είναι ένα τσαλακωμένο χαρτί!

Αρχικά, θα το βάλει στο στόμα του ή θα το κουνήσει. Αργότερα όμως θα παρατηρήσετε ότι θα περάσει τον χρόνο του τραβώντας, τσαλακώνοντας και σκίζοντας το χαρτί. Ο κ. Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής, εξηγεί ότι το τσαλακωμένο χαρτί είναι ένας ευχάριστος τρόπος για να ανακαλύψει το μωρό σας νέους τρόπους παιχνιδιού. Πειραματίζεται τσαλακώνοντας το χαρτί, παράγει ήχους, το σκίζει και μαθαίνει ότι σκίζοντάς το μπορεί να τεμαχιστεί σε δύο ή περισσότερα κομμάτια.

Μάθετε στο μωρό σας πώς να παίζει με διαφορετικούς τρόπους χρησιμοποιώντας το χαρτί:

Δώστε στο μωρό σας να κρατήσει το χαρτί και αφήστε του χρόνο να το κοιτάξει, να το αγγίξει, να το γευτεί και να το επεξεργαστεί με δικό του τρόπο. Εποπτεύετε το πάντα για την ασφάλεια του, όμως μην του επισημαίνετε τι πρέπει να κάνει.
Δείξτε του διασκεδαστικούς τρόπους και τι μπορεί να κάνει έχοντας ένα κομμάτι χαρτί. Μιμηθείτε αυτά που κάνει το μωρό σας με το χαρτί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Περιγράψτε τους ήχους και τις κινήσεις που παράγει το μωρό σας καθώς παίζει με το χαρτί, με ενθουσιασμό!
Κατά τη διάρκεια των καθημερινών σας δραστηριοτήτων δώστε του να παίξει με:
- χαρτόνι από το άδειο κουτί των δημητριακών του
- περιτύλιγμα από τοστ ή με το πάνω μέρος του χυμού όταν βρίσκεστε έξω για φαγητό
- με μια χάρτινη σακούλα από τα ψώνια σας
- μαλακό πλαστικό συσκευασίας με φυσαλίδες αέρα (χρησιμοποιείτε για τη συσκευασία εύθραυστων αντικειμένων)

Συμβουλή Ειδικού:
Αποφύγετε να δώσετε στο μωρό σας εφημερίδες, έγχρωμα χαρτιά, πλαστικές σακούλες ή καλύμματα, διότι μπορεί να περιέχουν μόλυβδο. Για την ασφάλεια του να βρίσκεστε πάντα δίπλα του και να το εποπτεύετε στενά όταν παίζει με χαρτιά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.