Αρχική Infokids Αποδράσεις Summer Camps Αρχείο Δημιουργική απασχόληση για παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Ελευσίνα (15-26/7)

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Ελευσίνα (15-26/7)

dublin-ca-summer-camp-kids-570x325Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, με τη χορηγική υποστήριξη του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια και σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας, διοργανώνει ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και νέους, που φοιτούν στα τρία ειδικά σχολεία της πόλης. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από 15 μέχρι και 26 Ιουλίου.

Φέτος, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, θα ζήσουν ένα διαφορετικό καλοκαίρι στην Ελευσίνα, γνωρίζοντας ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς, μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι την αξία της πολυπολιτισμικής συνύπαρξης, και θα αποκτήσουν εμπειρίες μοναδικές και ανεκτίμητες. Ομάδες εθελοντών της ΕΛΙΞ, από όλο τον Κόσμο, θα βρεθούν κοντά στα παιδιά των τριών ειδικών σχολείων του Δήμου Ελευσίνας, στο χώρο του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Ελευσίνας, και θα τους προσφέρουν, μαζί με έμπειρους παιδαγωγούς και εκπαιδευτές, δημιουργική απασχόληση.

Θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, ομαδικά παιχνίδια, περιβαλλοντική και διαπολιτισμική εκπαίδευση θα κρατήσουν συντροφιά στα παιδιά που θα επιλέξουν να απασχοληθούν στο θερινό πρόγραμμα απασχόλησης που αποσκοπεί στο να βρεθούν τα παιδιά σε ένα περιβάλλον καλοκαιρινών διακοπών που θα αναζωογονήσει την ψυχολογία τους, θα αναπτερώσει το ηθικό τους και θα αναπτύξει τις δεξιότητές τους. Οι γονείς επίσης θα διευκολυνθούν και θα ανακουφιστούν στο διάστημα αυτό που δεν λειτουργούν τα σχολεία.

Τέλος, η Τοπική Κοινωνία θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τις αρχές και τις αξίες του εθελοντισμού αλλά και τα οφέλη από τις συνέργειες των Κοινωνικών Εταίρων (ΕΛΙΞ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, Δήμος Ελευσίνας).

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο www.elix.org.gr / τηλ. 210 3825506


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.