Αρχική Fun Time Δημιουργήστε το δικό σας φυτολόγιο απ’ τα φύλλα της περιοχής σας

Δημιουργήστε το δικό σας φυτολόγιο απ’ τα φύλλα της περιοχής σας

IMGP7328

Πεύκα, ελιές, μουριές, ιτιές είναι απ’ τα δέντρα που στολίζουν κάθε πόλη. Κι αν κάνετε ένα περίπατο στην περιοχή σας, τα γεράνια, οι τριανταφυλλιές και το γιασεμί όλο και κάποιο κήπο θα κοσμούν.

Είτε μένετε σε πόλη, είτε σε εξοχικό μέρος, είναι ευκαιρία να γνωρίσετε τη χλωρίδα τους. Οργανώστε λοιπόν έναν Κυριακάτικο περίπατο, πάρτε μαζί ψαλίδι, σακούλα, χαρτί και μολύβι και συγκεντρώστε φύλλα και άνθη. Επειδή είναι λογικό να μη γνωρίζετε όλα τα φυτά και τα δέντρα που θα συναντήσετε, μη διστάσετε να ρωτήσετε τους ιδιοκτήτες των σπιτιών. Θα σας εντυπωσιάσει η χαρά με την οποία θα σας μιλήσουν για το … απόκτημά τους.

Μετά, γυρίστε σπίτι και πάρτε πολλά φύλλα εφημερίδας.

images (1)

Απλώστε κάθε φύλλο και άνθος ανάμεσα στις εφημερίδες κι από πάνω τοποθετήστε κάτι βαρύ – π.χ. βιβλία, κουτιά… Αφήστε να περάσουν 10 μέρες και με προσοχή μεταφέρετε τα αποξηραμένα άνθη και φύλλα στο μπλοκ ζωγραφικής ή στο ειδικό μπλοκ για φυτολόγιο και κολλήστε τα με υγρή κόλλα.

Ετοιμάστε μια αυτοκόλλητη ετικέτα με την ονομασία του κάθε αποκτήματός σας και κολλήστε τη δίπλα.

Αν θέλετε να ζωγραφίσετε γύρω απ’ το ξερό φύλλο – άνθος, κάντε το πριν το κολλήσετε γιατί υπάρχει κίνδυνος να σπάσει και να τριφτεί.

Κι ασφαλώς μην εγκαταλείψετε την κατασκευή σας. Φροντίστε να συγκεντρώνετε είδη σε κάθε βόλτα σας, όλες τις εποχές του χρόνου. Εκμεταλλευτείτε ακόμη και τα φύλλα απ' τον πάγκο με τα λαχανικά του μανάβη: καρότα, σταφύλια, κεράσια έχουν πάντα και κάποια φυλλαράκια πάνω τους! Όταν με το καλό γεμίσετε το φυτολόγιό σας, η χαρά σας θα είναι απερίγραπτη!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.