Δημήτρης Νανόπουλος: «Στο ελληνικό σχολείο δεν μαθαίνεις αυτά που πρέπει να μάθεις»

Ο διακεκριμένος καθηγητής φυσικής υψηλών ενεργειών Δρ. Δημήτρης Νανόπουλος , σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στο Protothema.gr για ακόμη μια φορά φέρνει στο προσκήνιο το έλλειμμα παιδείας και γνώσεων που παρατηρείται στο ελληνικό δημόσιο σχολείο.

Ειδικότερα ο ΔΡ. Νανόπουλος αναφέρει τα εξής: «Σήμερα υπάρχει η έλλειψη Παιδείας στην Ελλάδα. Και απουσία κουλτούρας. Να μια λέξη που σήμερα θεωρείται αρνητική, που είναι υποτιμημένη. Μιλάω για την αληθινή κουλτούρα. Από εκεί προέρχονται όλα. Δεν έχουμε σωστή Παιδεία. Και το παιδί δεν μεγαλώνει σωστά στο σπίτι. Στο σχολείο δεν μαθαίνεις αυτά που πρέπει να μάθεις. Εμείς μαθαίναμε γράμματα.»

Μάλιστα όπως έσπευσε να διευκρινίσει στον δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα που τον ρώτησε αν αναφέρεται στην ιδιωτική παιδεία «Δεν μαθαίνεις γράμματα σε δημόσιο σχολείο».

Ο Δρ. Νανόπουλος δίνει ιδιαιτέρως έμφαση στο ζήτημα της παιδείας καθώς και στο παρελθόν είχε μιλήσει για την ελλειμματική παιδεία στο ελληνικό σχολείο αναφέροντας τα εξής: «Πέρα από την εγκύκλια παιδεία, πιο σημαντική είναι η ευρύτερη καλλιέργεια και κουλτούρα κάθε ανθρώπου. Τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά δεν σου εξασφαλίζουν ότι έχεις παιδεία. Η παιδεία ξεκινά μέσα από την οικογένεια, από τα ‘μαθήματα’ που θα πάρει το παιδί πρακτικά, δια της μίμησης και του παραδείγματος, από τη μητέρα του και τον πατέρα του, και μετά έρχεται το σχολείο. Αυτά που υποφέρει σήμερα η Ελλάδα είναι αποτέλεσμα ελλειμματικής παιδείας, σε όλα τα επίπεδα».