Αρχική Infokids Υγεία Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Ξεκινά εκστρατεία δωρεάν προληπτικών παιδιατρικών ελέγχων για τους μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Ξεκινά εκστρατεία δωρεάν προληπτικών παιδιατρικών ελέγχων για τους μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου

Εκστρατεία δωρεάν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της πόλης ξεκινά ο δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας (πρώην Τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Οι εν λόγω έλεγχοι περιλαμβάνουν:
– Έλεγχο οπτικής οξύτητας
– Έλεγχο για σκολίωση
– Εκτίμηση της εμβολιαστικής κατάστασης δια του ελέγχου του βιβλιαρίου υγείας
– Μέτρηση του βάρους και του ύψους σώματος των παιδιών

Για τα παιδιά του δημοτικού θα διεξάγεται επιπλέον:
– Έλεγχος για καρδιακά φυσήματα
– Μέτρηση της αρτηριακής πίεσης

Οι παραπάνω εξετάσεις, οι οποίες ανήκουν στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής, γίνονται σε προσυνεννόηση με τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, την διεύθυνση του εκάστοτε σχολείου και, φυσικά, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων. Η εκκίνηση του Προγράμματος έγινε από το 3ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, με τον έλεγχο 100 περίπου παιδιών. Το παρών στην πρώτη ημέρα των εξετάσεων έδωσαν ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Γιώργος Οικονομίδης, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου και η πρόεδρος της Αβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Μίνα Παναγιωτακοπούλου.

«Η δράση έχει διττό στόχο: Αφενός να εντοπίσουμε σε πρώιμο στάδιο τυχόν προβλήματα υγείας των μικρών Ηρακλειωτών και να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις, αφετέρου να εμφυσήσουμε στους μαθητές την παιδεία της πρόληψης υγείας, που τόσο λείπει από την ελληνική κουλτούρα. Να καταλάβουν, δηλαδή, την αξία του να φροντίζει κάποιος, ακόμα και αυτός που αισθάνεται υγιής, τον τακτικό έλεγχο της σωματικής του κατάστασης. Να μάθουν, ότι η πρόληψη και σώζει αλλά και διατηρεί την ποιότητα ζωής των ανθρώπων», σχολιάζει σχετικά ο Γιώργος Οικονομίδης.

Να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα θα συνεχιστεί και στα υπόλοιπα σχολεία του Ηρακλείου Αττικής.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.