Δήμος Παιανίας- Γλυκών Νερών: Έτοιμες και ασφαλείς για τα παιδιά οι 6 από τις 13 παιδικές χαρές

User comments

Η δημοτική αρχή Παιανίας –Γλυκών Νερών ανακοίνωσε ότι ήδη ξεκίνησαν οι έλεγχοι για την ασφάλεια των παιδικών χωρών του Δήμου και ήδη υλοποιήθηκαν τα έργα ανάπλασης στις 6 από τις 13 των δύο δημοτικών ενοτήτων. Στόχος παραμένει όλες οι δημοτικές παιδικές χαρές του δήμου να αποκτήσουν νέο σύγχρονο εξοπλισμό, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα, θεσμοθετημένα πρότυπα ασφαλείας και να παραδοθούν άμεσα προς χρήση. Αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανάπλασης σε έξι συνολικά παιδικές χαρές και συνεχίζονται στις υπόλοιπες επτά. Συγκεκριμένα έχουν ολοκληρωθεί στη Δημοτική Ενότητα Παιανίας οι παιδικές χαρές επί της οδού Αττικής και της πλατείας Κύπρου και στη Δημοτική Ενότητα Γλυκών Νερών οι παιδικές χαρές «Ανεμόμυλος», καθώς και αυτές επί των οδών Κοραή, Λευκάδος και Μεσολογγίου.

Τα έργα ανάπλασης συνεχίζονται στις υπόλοιπες επτά και συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Παιανίας στην Αγία Τριάδα, στο Προσήλιο, στην Αργιθέα, στον Άγιο Ανδρέα και στη Δημοτική Ενότητα Γλυκών Νερών επί των οδών Ηφαίστου, Μεσοτόπου και Μπότσαρη.

User comments

Οι εργασίες αφορούν την αντικατάσταση των οργάνων και των περιφράξεων, την κατασκευή δαπέδων ασφαλείας και διαδρόμων προσπέλασης, την τοποθέτηση νέου εξοπλισμού και ενημερωτικών πινακίδων και τη διαμόρφωση χώρων πράσινου.

Μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία πιστοποίησης σύμφωνα με την οποία θα ζητηθεί, από την ήδη συγκροτηθείσα με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, «Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών» η έκδοση πιστοποιητικού καταλληλότητας και η χορήγηση του ειδικού σήματος για κάθε μία παιδική χαρά.

Η Δημοτική Αρχή έχει προβεί ήδη στη διακοπή λειτουργίας των παιδικών χαρών μέχρι την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης και την έκδοση του πιστοποιητικού καταλληλότητας ζητώντας την κατανόηση όλων, έτσι ώστε η χρήση των παιδικών μας χαρών να γίνεται σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας.