Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Δήμος Θεσσαλονίκης: Κανένα παιδί με voucher δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών

Δήμος Θεσσαλονίκης: Κανένα παιδί με voucher δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών

Τη διαβεβαίωση ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα φροντίσει ώστε κανένα παιδί να μην βρεθεί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών έδωσε η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι γονείς κινήθηκαν άμεσα και ήδη σε τρεις μεγάλους σταθμούς οι θέσεις με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ έχουν καλυφθεί. «Ήδη στο δήμο Θεσσαλονίκης σε τρεις μεγάλους σταθμούς (Φωκά, Υψηλάντη και Μ. Αλεξάνδρου) έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις του ΕΣΠΑ. Αλλά και στους άλλους σταδιακά καλύπτονται οι θέσεις», δήλωσε η κ. Γούλα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM».

Πρόσθεσε ακόμη όταν θα υπάρχει καλύτερη εικόνα θα εκδοθεί μία ανακοίνωση προκειμένου οι γονείς να γνωρίζουν πού υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις για τους ωφελούμενους του ΕΣΠΑ και να μην ταλαιπωρούνται. Η κ. Γούλα ξεκαθάρισε ότι κανένας ωφελούμενος του ΕΣΠΑ δεν πρόκειται να κληθεί να πληρώσει. «Πάντα στην αρχή μίας διαδικασίας φαίνεται να υπάρχουν πιέσεις και προβλήματα ωστόσο σταδιακά βρίσκεται η ισορροπία. Ο γονέας φέτος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τρεις ή τέσσερις σταθμούς και όχι μόνο έναν. Αν σε αυτούς που έχει επιλέξει δεν βρεθεί κενή θέση δεν θα μείνει χωρίς θέση, δεν σημαίνει ότι θα πληρώσει ακόμα και αν πάει το παιδί του σε μη επιλεγμένο, από τον ίδιο, παιδικό σταθμό. Το ζήτημα είναι η αγωνία του γονιού να φροντίσει να γίνει αυτό εγκαίρως, να βρει θέση για το παιδί του σε παιδικό σταθμό που βολεύει την οικογένεια», ανέφερε.

Για τον αριθμό των 36.769 παιδιών που ανακοινώνεται ότι μένουν εκτός δομών η κ. Γούλα εξήγησε ότι δεν πρόκειται για παιδιά που έχουν το voucher και μένουν εκτός, αλλά για αιτήματα γονέων που έγιναν αρχικά για να υπαχθούν στο ΕΣΠΑ και δεν κατάφεραν να αποκτήσουν αυτή την χρηματοδότηση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.