Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Σύλληψη 32χρονου για κατοχή πορνογραφικού υλικού με πρωταγωνιστές παιδιά κάτω των 5 ετών!

Child-Pornography-generic-2012-31204774_10609_ver1.0_640_480Μία ακόμα υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο, εξιχνιάστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ συνελήφθη 32χρονος, σε περιοχή της Αττικής, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν αρχεία με παιδιά κάτω των πέντε ετών!

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων, για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκε καταγραφή των ηλεκτρονικών ιχνών ατόμων που κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο. Από τον έλεγχο προέκυψε ηλεκτρονικό ίχνος που ανήκε σε χρήστη εντός της Ελλάδας. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, ενώ εκδόθηκε διάταξη και βούλευμα από την αρμόδια εισαγγελική Αρχή, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ο κάτοχος της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου ταυτοποιήθηκε και χθες το πρωί κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του, σε περιοχή της Αττικής.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα του 32χρονου, εξακριβώθηκε η κατοχή εκατοντάδων αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία αναπαριστούσαν παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών σε σεξουαλικές πράξεις με ενήλικες, γεγονός για το οποίο ο άνδρας συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου. Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ, ο οποίος θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Σήμα κινδύνου στους γονείς από την Αστυνομία να μην ποστάρουν τα παιδιά τους στο Facebook

Προσοχή! 6 στους 10 Έλληνες βρέθηκαν μπροστά σε διαδικτυακό περιεχόμενο ακατάλληλο για παιδιά ή επιβλαβές

Ξέφραγο αμπέλι το διαδίκτυο – Αύξηση κατά 63% των καταγγελιών για παιδική πορνογραφία