Αρχική Γωνιά του μαθητή Διώξτε το άγχος των μαθηματικών ακολουθώντας έξι απλά βήματα

Διώξτε το άγχος των μαθηματικών ακολουθώντας έξι απλά βήματα

iStock_000006819353Small_vayRJEIgIj_lΠολλά είναι τα παιδάκια που παγώνουν στο άκουσμα της φράσης «τεστ μαθηματικών». Μαζί με αυτά, όμως, αγχώνονται και οι γονείς οι οποίοι δεν ξέρουν πώς να ηρεμήσουν το παιδί τους και να το βοηθήσουν να πετύχει.

  • Πρώτα απ’ όλα, βεβαιωθείτε ότι δεν μεταφέρετε τις αρνητικές σας σκέψεις για τα μαθηματικά στο παιδί. Εάν αισθάνεστε ότι τα μαθηματικά είναι βαρετά, μπορείτε να βρείτε τρόπους ώστε να δείξετε στο παιδί και στον εαυτό σας πώς μπορούν να γίνουν πιο διασκεδαστικά, για παράδειγμα μέσα από ειδικά φύλλα εργασιών που θα σας βοηθήσουν.
  • Πολλοί θεωρούν τα μαθηματικά ως έμφυτη ικανότητα, όχι ως μία που μπορεί να βελτιωθεί με την πρακτική. Διδάξτε στο παιδί σας ότι μπορεί να γίνει καλύτερο μέσα από την εξάσκηση, όπως ακριβώς γίνεται και με το χτίσιμο ενός μυ.
  • Βρίσκοντας ένα πρότυπο που απολαμβάνει τα μαθηματικά, είτε από την προσωπική του ζωή είτε μέσα από την ιστορία, μπορείτε να κάνετε το παιδί σας να νιώσει πιο άνετα με το θέμα. Η ιστορία είναι γεμάτη από ανθρώπους που χρησιμοποίησαν τα μαθηματικά για να επηρεάσουν τον πολιτισμό με πρακτικούς τρόπους.

10tips_homework

  • Ζητήστε από τη δασκάλα ή το δάσκαλο του παιδιού να «χαμηλώσει τους τόνους» όσον αφορά το συγκεκριμένο μάθημα. Συζητήστε μαζί του το ενδεχόμενο της προφορικής εξέτασης, η οποία ίσως είναι λιγότερο επώδυνη για το παιδί.
  • Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να επωφεληθούν εκφράζοντας γραπτά τα συναισθήματά τους, ιδιαίτερα πριν από μία μεγάλη δοκιμασία. Έτσι, οποιαδήποτε αρνητικά συναισθήματα είναι λιγότερο πιθανό να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της εξέτασης.
  • Πριν από το διαγώνισμα, υπενθυμίστε στον μικρό σας μαθητή ότι είναι μόνο μια δοκιμή, η οποία δεν πρόκειται να καθορίσει το υπόλοιπο της καριέρας του στο σχολείο.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.