Αρχική InfoMommy Νέα Διπλή μαστεκτομή έκανε νωρίτερα φέτος η Τζολί

Διπλή μαστεκτομή έκανε νωρίτερα φέτος η Τζολί

angelina-jolie

Το ότι είναι δυνατή γυναίκα δεν μπορεί κανείς να της το αρνηθεί. Αποφασιστική και αποτελεσματική σε ό,τι σχεδιάζει. Το ίδιο έκανε και τώρα για ένα θέμα που αφορά την υγεία της.

Έχοντας χάσει τη μητέρα της όταν εκείνη ήταν μόλις 56 χρόνων από καρκίνο του μαστού, η Αντζελίαν Τζολί γνώριζε πάντα ότι είχε ένα ελαττωματικό γονίδιο, BRCA1, που της κληροδοτούσε 87% περισσότερες πιθανότητες να ασθενήσει από καρκίνο του μαστού.

Δυναμικά και αποφασιστικά λοιπόν για άλλη μια φορά προχώρησε στη διαδικασία μαστεκτομής από το Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο, προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο κατόπιν συμβουλής γιατρών. Τώρα, δυο μήνες μετά, κι ενώ όλη την περίοδο των επεμβάσεων τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα, γράφει η ίδια στους New York Times, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για όλη τη διαδικασία, προκειμένου, όπως λέει, να βοηθήσει κι άλλες γυναίκες.

Στόχος της να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για το ζήτημα, ιδίως τις γυναίκες, και να τις στρέψει ακόμη περισσότερο στην πρόληψη.

«Για κάθε γυναίκα που το διαβάζει αυτό, θέλω να γνωρίζει ότι έχει επιλογές. Θέλω να ενθαρρύνω τις γυναίκες να εξεταστούν και να αναζητήσουν πληροφορίες για τις επιλογές που έχουν» αναφέρει στο κείμενό της.

Η προληπτική μαστεκτομή αποτελεί διαδικασία που ακολουθείται προληπτικά από τους γιατρούς ογκολόγους.  Χρειάζεται οικογενειακό ιστορικό της νόσου και γενετικές εξετάσεις που να αποδεικνύουν την ύπαρξη των μεταλλάξεων στα συγκεκριμένα γονίδια, καθώς και υποστήριξη από μια ιατρική ομάδα που θα περιλαμβάνει εκτός από τον εξειδικευμένο στο μαστό χειρουργό ογκολόγο, πλαστικό χειρουργό, παθολόγο ογκολόγο, κλινικό γενετιστή και ψυχολόγο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.