Αρχική Νέα Δώδεκα παρά Δώδεκα, το μουσικό ονειρόδρομα του Ευγένιου Τριβιζά στο Μέγαρο

Δώδεκα παρά Δώδεκα, το μουσικό ονειρόδρομα του Ευγένιου Τριβιζά στο Μέγαρο

13519-229w

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για την παράσταση ΔΩΔΕΚΑ ΠΑΡΑ ΔΩΔΕΚΑ, Το μουσικό ονειρόδραμα του Ευγένιου Τριβιζά σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Παρόντες ήταν όλοι οι συντελεστές της παράστασης μαζί με τον πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής εταιρίας καθηγητή κύριο Γεώργιο Μπαμπινιώτη και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής κύριο Γιώργο Κουρουπό.
Ο κύριος Μπαμπινιώτης τόνισε ότι πρόκειται για το μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός των Χριστουγέννων, με κορυφαία ποιότητα και πολλά μηνύματα. Επιπλέον ότι εξυπηρετεί έναν ιερό σκοπό αφού τα έσοδα των παραστάσεων θα δοθούν στα Αρσάκεια σχολεία για υποτροφίες παιδιών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

13519-377w
Ο Ευγένιος Τριβιζάς ξεκίνησε λέγοντας «Η ιδέα για το έργο προέκυψε από την παρατήρηση που έχω κάνει ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να προσωποποιούν το χρόνο», και όπως είπε πρόσθεσε στοιχεία από τη θεωρία για τα παράλληλα σύμπαντα. Είπε επίσης ότι «ενώ μέχρι τώρα οι χρονιές χωρίζονταν σε Αnus Μirabilis και Αnus Ηoribilis τα τελευταία χρόνια οι χρονιές γίνονται όλο και Ηoribilέστερες. Η παράσταση όμως είμαι σίγουρος ότι θα είναι Μirabilis».
Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είπε ότι γράφοντας τη μουσική πάνω σε ένα έργο του Ευγένιου Τριβιζά ανακάλυψε πράγματα που σε μία απλή ανάγνωση δεν θα μπορούσε να ανακαλύψει. «Γνώρισα και το κάθε πετραδάκι και την κάθε λεπτομέρεια των λέξεων του Ευγένιου Τριβιζά, ένιωσα λίγο σαν το φίδι που γνωρίζει την παραμικρή λεπτομέρεια του εδάφους στο οποίο κινείται».
Ο Φωκάς Ευαγγελινός είπε ότι ήταν πάντα όνειρό του να σκηνοθετήσει ένα έργο του Ευγένιου Τριβιζά και αναφέρθηκε στα 140 παιδιά της χορωδίας των Αρσακείων, τα οποία όπως τόνισε «δεν είναι μια χορωδία που απλά τραγουδάει. Συμμετέχουν, παίζουν και κυρίως παίζουν ενεργό ρόλο στην εξέλιξη της δράσης».
Ο Γρηγόρης Βαλτινός είπε ότι ήταν πάντα όνειρό του να παίξει σε μία παράσταση για παιδιά, αλλά και πάλι δεν πραγματοποιείται απόλυτα η επιθυμία του αφού το συγκεκριμένο έργο είναι και για μεγάλους και για παιδιά. «Τα μηνύματα αυτού του έργου είναι τόσα πολλά και τόσο πολυδιάστατα που θα οδηγήσουν αυτούς που θα το δουν σε αναζητήσεις και μετά την παράσταση». Ταυτόχρονα δήλωσε ότι τα κοστούμια της Έλλης Παπαγεωργακοπουλου τα συναντάς μόνο σε υπερπαραγωγές εκτός Ελλάδας.

13519-679w
Ο Πάνος Μουζουράκης τέλος, ως νέος Χρόνος, αλλά και ως χαρακτήρας, ήταν με ευκολία ανατρεπτικός: «Ευχαριστώ όλους τους αφανείς ήρωες που μου επέτρεψαν να είμαι τώρα εδώ. Όλους αυτούς που πριν από μένα δεν δέχθηκαν αυτό το ρόλο». Τελείωσε λέγοντας «Ελπίζω να ανταποκριθώ σε αυτό που είχε ο Ευγένιος Τριβιζάς στο μυαλό του όταν έγραφε το ρόλο του νέου χρόνου».

Info

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

18-30 Δεκεμβρίου 2014


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.