Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Doodle: Η κοκκινοσκουφίτσα των αδερφών Γκριμ

Doodle: Η κοκκινοσκουφίτσα των αδερφών Γκριμ

Το 1812 οι Βίλχελμ και Γιάκομπ Γκριμ συγκέντρωσαν 86 αριθμημένα λαϊκά παραμύθια και τα εξέδωσαν. Με αφορμή την 200ή επέτειο αυτή από την πρώτη καταγραφή της προφορικής λαϊκής παράδοσης που επιχείρησαν οι αδελφοί Γκριμ, σήμερα η Google αφιερώνει το λογότυπό της σε ένα από αυτά τα παραμύθια που αγαπήθηκαν: Την Κοκκινοσκουφίτσα, με ένα υπέροχο doodle. Τα παραμύθια, τα οποία ουσιαστικά ήταν ιστορίες εξοικείωσης των ανθρώπων με την πραγματικότητα, δεν είχαν αίσιο τέλος με συνέπεια το βιβλίο να μη σημειώνει πωλήσεις. Στην Κοκκινοσκουφίτσα, για παράδειγμα, αρχικά ο κακός Λύκος έτρωγε και τη Γιαγιά και την Κοκκινοσκουφίτσα.
Οι Γκριμ αναγκάστηκαν να διαμορφώσουν τις ιστορίες βάζοντας καλό τέλος. Ουσιαστικά αυτολογοκρίθηκαν. Στη νέα τους εκδοχή, με χάπι εντ, τα παραμύθια των Γκριμ πλέον μπορούσαν να διαβαστούν και από παιδιά.
Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας στην Google έχει και ένα καλό τέλος για τον λύκο, ο οποίος μπαίνει στη φυλακή.

Δείτε το: https://www.youtube.com/watch?v=RpWhQW6kI88


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.