Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την εγγραφή 3.555 παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την εγγραφή 3.555 παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

kindergarten girlΤις πόρτες βρεφικών, νηπιακών και βρεφονηπιακών σταθμών για 3.555 παιδιά σε όλη τη χώρα άνοιξε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με νέα δωρεά του. Ανταποκρινόμενο στις συνεχείς πρόσφατες εκκλήσεις για βοήθεια κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ενέκρινε μία νέα δωρεά συνολικού ύψους 4,5 εκατ. ευρώ. Η δωρεά θα επιτρέψει στα παιδιά, τα οποία δεν καλύπτονται από την πρόσφατη πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών και της ΕΕΤΑΑ, να εγγραφούν στους σταθμούς όλης της χώρας, δίνοντας μία ανάσα στους εργαζόμενους γονείς τους που συχνά μαστίζονται από την κρίση.

Το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει πριν από λίγες μέρες την πρόθεσή του να καλύψει την εγγραφή όλων των βρεφών και νηπίων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανά την επικράτεια για την τρέχουσα σχολική χρονιά. Τις τελευταίες ημέρες όμως πληθώρα μηνυμάτων από γονείς ενημέρωναν ότι το πρόγραμμα δεν μπορεί να καλύψει ένα σημαντικό αριθμό επιπλέον παιδιών που επιθυμούν και δικαιούνται εγγραφής, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας περαιτέρω τη συνδρομή του Ιδρύματος.

Ο κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», δήλωσε σχετικά: «Αισθανόμαστε χαρούμενοι αλλά και τυχεροί που η γενναιοδωρία του Ιδρυτή μας, Σταύρου Νιάρχου, μας επιτρέπει, για μια ακόμα φορά, να βοηθήσουμε σε ένα κρίσιμο θέμα, δίνοντας το παρών εκεί όπου η παρουσία μας κρίνεται αναγκαία. Ευχόμαστε ότι η απόφασή μας θα ανακουφίσει πολλές οικογένειες».

Η δωρεά πραγματοποιείται στο πλαίσιο της τριετούς (2012-2015) πρωτοβουλίας του Ιδρύματος να διαθέσει 100.000.000 ευρώ, επιπλέον των υπόλοιπων και συνεχιζόμενων δράσεών του στην Ελλάδα και παγκόσμια, με σκοπό την παροχή ανακούφισης για την αντιμετώπιση της κοινωνικοοικονομικής κρίσης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.