Αρχική InfoMommy Νέα Δωρεάν δερματολογικοί έλεγχοι

Δωρεάν δερματολογικοί έλεγχοι

karta_melanoma-1(1)

Με αφορμή τα παραπάνω, το ΑγκαλιάΖΩ- Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου συνεχίζει και φέτος την Εκστρατεία Ενημέρωσης για την πρόληψη του Καρκίνου του Δέρματος και το Μελάνωμα με σύνθημα «Πρόληψη - έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές». Στόχος της Εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος.

Η καμπάνια περιλάμβανει δωρεάν προληπτικό έλεγχο απο Δερματολόγο και χαρτογράφηση σπίλων όπου κρίνετε απαραίτητο, σε 2 δήμους της Αττικής (Χαλάνδρι (πλατεία Αγ. Νικολάου 10-14.00) 24-25 Ιουλίου, Μοσχάτο – Ταύρος 23 – 24 Ιουλίου), τηλεοπτικό κοινωνικό μήνυμα, ραδιοφωνικό κοινωνικό μήνυμα, ενημερωτικό έντυπο καθώς και αφίσα για κάθε πόλη.

«Τα τελευταία χρόνια επιτελείται μια διαρκή καταπάτηση των δικαιωμάτων των καρκινοπαθών. Όταν στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, όταν δεν υπάρχει πρόσβαση σε φάρμακα και υλικά. Όταν δεν γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις, τότε  η παραβίαση των δικαωμάτων τους είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Με αφορμή τη συμμετοχή μας στην ετήσια γενική συνέλευση της ECPC ενός Ευρωπαικού Συνασπισμού Καρκινοπαθών στις Βρυξέλλες, μεταξύ των άλλων αιτημάτων που καταθέσαμε, ζητήσαμε και την υποστήριξη τους για την τιμολόγηση των νέων φαρμάκων (μεταξύ αυτών και του μεταστατικού μελανώματος). Στη χώρα μας εκκρεμούν αιτήσεις για την κυκλοφορία νέων φαρμάκων 2,5 χρόνια.

Ο ΟΕΚΚ – Αγκαλιάζω διεκδίκησε και πέτυχε στο παρελθόν την κυκλοφορία νέων θεραπειών για τους καρκινοπαθείς. Ετσί λοιπόν και σήμερα εξακολουθεί με σεβασμό στη ζωή και την αξιοπρέπεια των ασθενών με καρκίνο  να διεκδικεί δυναμικά τα δικαιώματα τους που αποτελεί τελικά το μοναδικό τρόπο για να ζούν και όχι να επιβιώνουν.» δήλωσε η Πρόεδρος του ΑγκαλιάΖΩ, κα Ολυμπία Χαλδαίου-Μπήτρου
Η Εκστρατεία Ενημέρωσης για το Μελάνωμα πραγματοποιείτε από το ΑγκαλιάΖΩ- Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μελανώματος και με την ευγενική υποστήριξη της Bristol – Myers Squibb και της Leo Ελλάς.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.