Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάρια Δωρεάν διάλεξη του μουσικολόγου Ηλία Χρυσοχοΐδη στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη (18/2)

Δωρεάν διάλεξη του μουσικολόγου Ηλία Χρυσοχοΐδη στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη (18/2)

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στις 19:00 η Μουσική Βιβλιοθήκη φιλοξενεί μια πρωτότυπη διάλεξη πάνω στον θεμέλιο λίθο των Ανθρωπιστικών Σπουδών, την αρχειακή έρευνα.

Ο καταξιωμένος μουσικολόγος, ιστορικός ερευνητής και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Stanford, Ηλίας Χρυσοχοΐδης, παρουσιάζει και αξιολογεί τις εμπειρίες και τα αποτελέσματα μιας εικοσαπενταετίας στην έρευνα πρωτογενών πηγών της μουσικής, στην Ελλάδα, την ευρύτερη Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία.

Η πρωτοβουλία του να αρχειοθετήσει τα έργα του Θεσσαλονικιού συνθέτη Νίκου Αστρινίδη εγκαινίασε μια πορεία που κατέδειξε τη δύναμη της αρχειακής έρευνας για να εμπλουτίζει ή και να αναθεωρεί τη σχέση μας με το παρελθόν. Με παραδείγματα από την υπερδεκαετή του έρευνα σε πηγές του 18ου αιώνα για τον Χαίντελ, αλλά και τις ανακαλύψεις αγνώστων πηγών για τον Μητρόπουλο και τον Σεφέρη, αυτοβιογραφικών σημειωμάτων του Σπύρου Σκούρα και, πιο πρόσφατα, χαμένων αρχείων του Ε.Λ.Α.Σ. και της αυτοβιογραφίας επιζώντα της γενοκτονίας των Αρμενίων και της καταστροφής της Σμύρνης, επιχειρεί να αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο της αρχειακής έρευνας στην τεκμηρίωση της νεώτερης ιστορίας μας, ιδιαίτερα δε στα πρόθυρα της δισεκατονταετηρίδας της επανάστασης του 1821.

Το Infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης

Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Τηλ: 210 7282778
E-mail: library@megaron.gr
www.mmb.org.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.