Αρχική InfoDad Δωρεάν εξετάσεις καρδιαγγειακών νοσημάτων στο Δήμο Περιστερίου

Δωρεάν εξετάσεις καρδιαγγειακών νοσημάτων στο Δήμο Περιστερίου

stress-testΟ Δήμος Περιστερίου στα πλαίσια των προγραμμάτων προληπτικών εξετάσεων που υλοποιεί μέσω της Κοινωνικής του Υπηρεσίας, εγκαινιάζει μία νέα συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, το πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν αιματολογικών και καρδιολογικών εξετάσεων για πολίτες από 40 ετών και άνω που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Η μελέτη συντονίζεται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικότερα από το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής σε συνεργασία με την Α' Καρδιολογική Κλινική.

Η συγκεκριμένη μελέτη εντάσσεται στα πλαίσια της δράσης «Μειώνοντας την ανισότητα στην Υγεία μέσω της βελτιστοποίησης της παρεχόμενης πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας σε ευάλωτους πληθυσμούς σε περιόδους κρίσης» που, περιλαμβάνει την κατάρτιση επαγγελματιών Υγείας στην πρόληψη, στον προσυμπτωματικό έλεγχο και στην παρέμβαση στην κοινότητα στα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, ανασφάλιστοι ή οικονομικά αδύναμοι πολίτες ς που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα των δωρεάν ιατρικών εξετάσεων παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή και να κλείσουν σχετικό ραντεβού, επικοινωνώντας με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Περιστερίου (τηλέφωνο 2105704134). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Υπεύθυνος προγράμματος είναι ο Αντιδήμαρχος Μέριμνας του Πολίτη Αναστάσιος Θεοδωράκος (τηλ. 2105704275 - κιν. 6944226353).

Τέλος, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, κατόπιν των εξετάσεων θα συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο συμβάλλοντας στη μελέτη για την καταγραφή της συχνότητας των νοσημάτων και των προδιαθεσικών παραγόντων για καρδιαγγειακά νοσήματα όπως η υπερλιπιδαιμία, η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, το άγχος και η κατάθλιψη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.