Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Δωρεάν φιλοξενία παιδιών μεταναστών στο δήμο Νεάπολης - Συκεών

Δωρεάν φιλοξενία παιδιών μεταναστών στο δήμο Νεάπολης - Συκεών

toddler-photoΠρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας και δραστηριοποίησης 600 παιδιών μεταναστών αρχίζει από τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, σε 12 βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου και έχει στόχο την προώθηση του σεβασμού της διαφορετικότητας, την καταπολέμηση της ξενοφοβίας και την αρμονική συνύπαρξη παιδιών μεταναστών και γηγενών. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί συνολικά σε πέντε Δήμους της χώρας (Αθήνας, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Νεάπολης - Συκεών, Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη) και αφορά 3.000 παιδιά. Χρηματοδοτείται κατά 95% από Κοινοτικούς Πόρους προερχόμενους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης και κατά 5% από Εθνικούς Πόρους του υπ. Εσωτερικών.

Κατά τη δίμηνη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά των μεταναστών θα συνυπάρχουν με τα υπόλοιπα παιδιά κατά την απογευματινή λειτουργία του προγράμματος και θα αναπτύσσουν δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων, παιχνίδια από όλες τις χώρες, θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, μουσικοκινητική, χειροτεχνίες και χάρτες με ταξίδια από τρόπους προέλευσης. Η υποβολή των αιτήσεων για τη δωρεάν φιλοξενία και συμμετοχή των παιδιών στις παιδαγωγικές δραστηριότητες λήγει στις 30 Απριλίου. Μπορούν, όμως, να υποβάλλονται και κατά τη διάρκεια του προγράμματος στην Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών του Δήμου Νεάπολης - Συκεών (ΚΕΥΝΣ).


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.