Αρχική InfoSchool Δημοτικό Δωρεάν γραφική ύλη και τετράδια θα μοιραστούν σε μαθητές κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων

Δωρεάν γραφική ύλη και τετράδια θα μοιραστούν σε μαθητές κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων

Πρωτοβουλία για δωρεάν διάθεση γραφικής ύλης σε μαθητές ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων αναλαμβάνουν από κοινού τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με το Εθνικό Τυπογραφείο. Συγκεκριμένα, θα διανεμηθούν 5.000 τετράδια και μπλοκ σημειώσεων και ζωγραφικής, σε σχολεία φυλακών, σε μαθητές ρομά και σε παιδιά του δήμου Περάματος, όπου η ανεργία είναι σε έξαρση. Από αυτά, 3.000 θα μοιραστούν σε φυλακές όλης της χώρας, 1.000 σε σχολεία του Ζεφυρίου, των Άνω Λιοσίων και του Ασπροπύργου και 1.000 σε σχολεία του Περάματος.

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου, η γραφική ύλη σχεδιάστηκε και εκτυπώθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο με ελάχιστα έξοδα, καθώς χρησιμοποιήθηκε χαρτί που παρέμενε αναξιοποίητο στις αποθήκες του εδώ και δεκαετίες, ενώ τα εξώφυλλα κοσμούνται με εικαστικά έργα υπαλλήλων του. Επιπλέον, έργα 40 γνωστών εικαστικών που συμμετείχαν σε πρόσφατη έκθεση του Εθνικού Τυπογραφείου θα διατεθούν προς πώληση σε συμβολική τιμή και τα έσοδα θα διατεθούν σε οργανώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως η Κιβωτός του Κόσμου.

Ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα επαναληφθεί τον Σεπτέμβριο, ενώ χαρακτήρισε το Εθνικό Τυπογραφείο ως «κοιμώμενο γίγαντα», καθώς όπως είπε «γίνεται συστηματική προσπάθεια να βγει από τη γκρίζα ζώνη του ελληνικού Δημοσίου και να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του προς όφελος του κοινωνικού συνόλου». Ο γγ του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιάννης Παντής, σημείωσε ότι το υπουργείο συζητά με το Εθνικό Τυπογραφείο για περαιτέρω συνεργασία στον τομέα των εκδόσεων. Ο ειδικός γραμματέας του Εθνικού Τυπογραφείου, Δημήτρης Παπαδημητρόπουλος, υπογράμμισε ότι το Τυπογραφείο καταβάλει προσπάθεια εκσυγχρονισμού και αναμόρφωσης των υπηρεσιών του, παρά την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, καθώς από τους 380 υπαλλήλους έχουν απομείνει μόλις 180.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.