Αρχική InfoDad Δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες και φαρμακευτικό υλικό σε Αγαθονήσι - Λειψούς - Φούρνους στα πλαίσια του προγράμματος «Ταξιδεύουμε για την Υγεία 2013»

Δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες και φαρμακευτικό υλικό σε Αγαθονήσι - Λειψούς - Φούρνους στα πλαίσια του προγράμματος «Ταξιδεύουμε για την Υγεία 2013»

φωτο 1
Δωρεάν υπηρεσίες υγείας και φαρμακευτικό υλικό στους κατοίκους των νησιών Αγαθονήσι, Λειψοί, Φούρνοι προσέφερε το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, στo πλαίσιο της προγράμματος «Ταξιδεύουμε για την Υγεία» που εντάσσεται στις ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ.

Συγκεκριμένα, στις 18 και 19 Ιουλίου, κλιμάκιο 38 εθελοντών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, που αποτελούταν από 15 ιατρούς 12 διαφορετικών ειδικοτήτων (δύο παθολόγους, τρεις καρδιολόγους, χειρουργό, οφθαλμίατρο, παιδίατρο, πλαστικό χειρουργό, αγγειοχειρουργό, γυναικολόγο, ορθοπεδικό, ωτορινολαρυγγολόγο, ακτινοδιαγνώστη, αναισθησιολόγο), νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό ταξίδεψε στο Αγαθονήσι και τους Λειψούς  και πραγματοποίησε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, αιματολογικούς ελέγχους, pap test υπερήχους, καρδιογραφήματα, γυναικολογικούς ελέγχους και μικροεπεμβάσεις στους κατοίκους των νησιών. Όλοι οι εθελοντές ταξίδεψαν (από και προς τη Σάμο) με την ευγενική χορηγία της Olympic Air.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο και το αγροτικό ιατρείο στο Αγαθονήσι και στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο στους Λειψούς, με εξοπλισμό που μεταφέρθηκε για το σκοπό αυτό, με οχήματα του ΥΓΕΙΑ. Παράλληλα, κλιμάκιο των εθελοντών προσέφερε δωρεάν υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό στους δήμους των νησιών, συμπεριλαμβανομένου του δήμου των Φούρνων, όπου εκπρόσωποι του Ομίλου μετέβησαν ειδικά για την παράδοση του υλικού. Στο δήμο των Φούρνων επιπρόσθετα, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ θα παρέχει δωρεάν κι έναν απινιδωτή.

φωτο 3

Επιπλέον, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ σε συνεργασία με τους δήμους του Αγαθονησίου και των Λειψών και με την τεχνική υποστήριξη της θυγατρικής της MIG, SingularLogic, προσέφερε δωρεάν δύο Συστήματα Τηλεϊατρικής, τα οποία εγκαταστάθηκαν στα περιφερειακά ιατρεία των δύο νησιών.

Τα Συστήματα αυτά έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν σε πραγματικό χρόνο ιατρικά δεδομένα από τα περιφερειακά ιατρεία των νησιών στα εξωτερικά ιατρεία του ΥΓΕΙΑ, όπου εξειδικευμένοι ιατροί σε 24ωρη βάση θα παρακολουθούν ζωτικές παραμέτρους (βιοσήματα) ασθενών όπως καρδιογράφημα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, κορεσμού οξυγόνου, θερμοκρασίας και αναπνευστικού ρυθμού. Παράλληλα προσφέρουν απευθείας επικοινωνία -με εικόνα και ήχο- των ιατρών του Αγαθονησίου και των Λειψών με τους ιατρούς του ΥΓΕΙΑ καθώς και μεταφορά εικόνας του ασθενή στο συμβουλευτικό κέντρο του ΥΓΕΙΑ για την αντιμετώπιση του εκάστοτε περιστατικού.

Οι  δήμαρχοι  του Αγαθονησίου, κ. Βαγγέλης Κόττορος, των Λειψών κ. Μπενέτος Σπύρου και των Φούρνων κ. Ιωάννης Μαρούσης ευχαρίστησαν θερμά τους εκπροσώπους του Ομίλου  ΥΓΕΙΑ για την προσφορά τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.