Δωρεάν ξεναγήσεις μαθητών στην έκθεση του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Ίδρυμα Ευγενίδου

«Tο Δάσος κάτω από τον Δρόμο» είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης που το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου φέρνει στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 29 Μαΐου 2016. Πρόκειται για μία πρωτότυπη και εντυπωσιακή έκθεση, η οποία παρουσιάζει στο κοινό τα προκαταρκτικά αποτελέσματα και ενδεικτικά ανασκαφικά ευρήματα από τη μεγαλύτερη σωστική ανασκαφή απολιθωμάτων στην Ελλάδα, τόσο από άποψη έκτασης όσο και από άποψη αριθμού ευρημάτων, σε θέσεις οι οποίες αποκαλύφθηκαν κατά τις εκσκαφές για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου, στη Λέσβο, που υλοποιείται από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

IMG_7613sΞεναγήσεις για μαθητές Ε΄και Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου

Από Δευτέρα έως Παρασκευή οργανώνονται ξεναγήσεις μαθητικών ομάδων, που έχουν ως στόχο να φέρουν τους μαθητές σε επαφή με θέματα φυσικής ιστορίας, να κεντρίσουν τη φαντασία και το ενδιαφέρον τους για τον πλανήτη, την ιστορία της εξέλιξης της ζωής, τη σημασία των γεωτόπων, τις φυσικές διεργασίες, τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα και την προστασία των οικοσυστημάτων, επιτρέποντάς τους να εκφραστούν δημιουργικά. Η περιήγηση των σχολείων ολοκληρώνεται με ένα διαδραστικό παιχνίδι και οι μαθητές με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας ταξιδεύουν νοερά 20 εκατομμύρια χρόνια πίσω στο γεωλογικό παρελθόν του Αιγαίου και έρχονται σε επαφή με φαινόμενα και διεργασίες που δεν μπορούν άμεσα να παρατηρήσουν. Θα ανακαλύψουν το Απολιθωμένο Δάσος και τα φυτά που υπήρχαν εκείνη την εποχή και θα γνωρίσουν τη γεωλογική ιστορία και εξέλιξη της περιοχής. Οι ξεναγήσεις διαρκούν 45 λεπτά και πραγματοποιούνται καθημερινά ανά μία ώρα, από τις 09:00 μέχρι τις 14:00. Η είσοδος είναι δωρεάν, απαραίτητη όμως η κράτηση θέσης στο 210 94 69 688 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-14:00).

Οι χώροι της έκθεσης είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι, ενώ υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλ. 6936 177 143 ή στο fax: 210 9417514 ή στο e-mail: pr@eugenfound.edu.gr

Ίδρυμα Ευγενίδου
Λ. Συγγρού 387 , Παλαιό Φάληρο
(Είσοδος από Πεντέλης 11)
Τηλ: 210 9469600
www.eugenfound.edu.gr