Αρχική Νέα Δωρεάν Πρόγραμμα για Παιδιά Δημοτικών Σχολείων από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Δωρεάν Πρόγραμμα για Παιδιά Δημοτικών Σχολείων από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

EOE_Agapo ton Athlitismo (1)

Συνεχίζεται  για τρίτη συνεχόμενη  χρονιά στο Παναθηναϊκό Στάδιο το πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό – Kids’Athletics»  που αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιμορφωτικών επισκέψεων και αθλητικών δραστηριοτήτων για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της χώρας. Το πρόγραμμα υλοποιεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον ΣΕΓΑΣ, την Ελληνική Ομοσπονδία  Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ), την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ)  και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Το «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids’ Athletics» προσφέρει στους μαθητές, μέσω ενός συγχρόνου συστήματος αυτόματης ξενάγησης,  ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφορικό υλικό για την ιστορία του Παναθηναϊκού Σταδίου, ενός διαχρονικού σύμβολου ιστορίας, πολιτισμού και αθλητισμού στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, μέσω ενός οργανωμένου αθλητικού προγράμματος, οι μικροί μας φίλοι έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά  τα αγωνίσματα του στίβου, το βόλεϊ και το μπάσκετ.

EOE_Agapo ton Athlitismo (2)

Τη γνωριμία τους με τα αγωνίσματα του στίβου οι μαθητές  βιώνουν μέσω του προγράμματος «Κids’ Athletics» και του βόλεϊ και του μπάσκετ μέσω του προγράμματος  «Αγαπώ τον Αθλητισμό». Το δίωρο πρόγραμμα «Kids’ Athletics» που δημιούργησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (ΙΑΑF) αποτελεί ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών, ανάλογα με την ηλικία τους και περιλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων: τα αγωνίσματα δρόμου, τις ρίψεις και τα άλματα.

Το επίσης δίωρο πρόγραμμα «Παίζω βόλεϊ» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, περιλαμβάνει ασκήσεις , στόχους και καρφιά με ειδικές μπάλες, πάλι ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, και υλοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον στίβο του Σταδίου. Επιπλέον, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με το δημοφιλές άθλημα του μπάσκετ και τα μυστικά του.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δύο ηλικιακές κατηγορίες, η πρώτη αφορά στις Α’, Β’ και Γ’ ’ τάξεις Δημοτικού Σχολείου και η δεύτερη στις Δ’, Ε’ και ΣΤ τάξεις και για το 2013 πραγματοποιείται από τις 27 Μαρτίου μέχρι και τις 7 Ιουνίου στο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου στην Αθήνα, καθημερινά από τις 9:00 π.μ έως 13:00 μ.μ, από έμπειρους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές και πρωταθλητές.
EOE_Agapo ton Athlitismo (5)
Η Σοφία Παπαδοπούλου (ιστιοπλοΐα), η Σοφία Κλιγκοπούλου (μπάσκετ), η Ελένη Πλατάνα (πυγμαχία), η Ιωάννα Μπούζιου (σόφτμπολ), ο Παύλος Καγιαλής (ιστιοπλοΐα,) η Bιργινία  Κραβαριώτη (ιστιοπλοΐα), η Ελευθερία Παλαιολόγου (πυγμαχία) αναλαμβάνουν την εκπαίδευση των παιδιών κατά τη δίωρη παραμονή τους στο στάδιο. Στο τέλος του προγράμματος επιβραβεύεται τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή των παιδιών, με την προσφορά σε όλους τους μαθητές αναμνηστικών διπλωμάτων, μεταλλίου συμμετοχής και αναμνηστικού βιβλίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Ολυμπιακή Εκεχειρία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.