Αρχική InfoMommy Νέα Δωρεάν σεμινάριο από την Google στην Αθήνα

Δωρεάν σεμινάριο από την Google στην Αθήνα

google_van_gogh1

Ξεκινά σήμερα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη, το δωρεάν τετραήμερο σεμινάριο που διοργανώνει η Google στην Αθήνα.

Το «Google Launchpad» απευθύνεται σε νεοσύστατες καινοτόμες τεχνολογικές επιχειρήσεις (start-ups) και προγραμματιστές (developers) από όλη την Ελλάδα, με στόχο να μοιραστούν ιδέες και τεχνικές δεξιότητες, ώστε να σχηματίσουν ομάδες, να δημιουργήσουν νέα προϊόντα για την αγορά και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους.

Στελέχη της Google και άλλοι προγραμματιστές από το εξωτερικό θα καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες και θα τους παρουσιάσουν τα αναγκαία εργαλεία - κλειδιά για την επιτυχία στην ελληνική και τη διεθνή αγορά. Στο τέλος του σεμιναρίου οι ομάδες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε μια επιτροπή επιχειρηματιών και οι καλύτερες ιδέες θα λάβουν περαιτέρω υποστήριξη για την πραγματοποίησή τους.

Η υποστήριξη θα αφορά τρίμηνη παροχή γραφείων και εγκαταστάσεων, νομικών, λογιστικών και άλλων συμβουλευτικών υπηρεσιών από την ελληνική εταιρία iqbility (μέλος του ομίλου Quest), καθώς επίσης βοήθεια από την ελληνική ομάδα Found.ation για την ανάπτυξη ιστοσελίδων (web design και web development). Επιπλέον οι συμμετέχουσες ομάδες θα λάβουν πίστωση 2.000 δολαρίων για χρήση της πλατφόρμας Google Cloud, προκειμένου να ξεκινήσουν τη δική τους διαδικτυακή (web) ή κινητή (mobile) εφαρμογή.

Η Αθήνα είναι η δεύτερη πόλη που φιλοξενεί το Google Launchpad μετά το Τελ Αβίβ. Η εν λόγω εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας της Google να ενισχύσει τους επιχειρηματίες διεθνώς μέσω προγραμμάτων, συνεργασιών και των προϊόντων της, προσφέροντας νέες ευκαιρίες σε ανθρώπους και επιχειρήσεις. Εξάλλου, την Πέμπτη θα βρεθεί στην Αθήνα ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google Έρικ Σμιτ για να μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα «Η Τεχνολογία ως έναυσμα για την ανάπτυξη» (ώρα έναρξης 17:30).

Θα προλογίσει και θα συντονίσει ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Η ομιλία θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Ο Σμιτ αναμένεται επίσης να μιλήσει στο Google Launchpad.

Πηγή: Νέα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.