Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Δωρίστε υπολογιστές και εξοπλισμό πληροφορικής στα σχολεία της χώρας

Δωρίστε υπολογιστές και εξοπλισμό πληροφορικής στα σχολεία της χώρας

cropΜια ομάδα εκπαιδευτικών από σχολεία της Κορίνθου διαπιστώνοντας τις μεγάλες ανάγκες που έχουν τα σχολεία σε εργαστηριακό εξοπλισμό πληροφορικής, όπως για παράδειγμα οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές καλώδια usb, μνήμες ram κ.α., αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ιστοσελίδα όπου τα σχολεία μπορούν να αναρτήσουν τις ανάγκες που έχουν σε εξοπλισμό εργαστηρίων.

Επιχειρήσεις, ιδιώτες άλλα και άλλοι φορείς που επισκέπτονται την ιστοσελίδα εφόσον το επιθυμούν μπορούν να καλύψουν κάποιες από τις ανάγκες των σχολικών μονάδων. Στο ερώτημα τι θα κερδίσει ο ιδιώτης ή η επιχείρηση που κάνει μια δωρεά στα σχολεία μέσω του http://edufriends.gr/, η απάντηση είναι ότι κάθε φορά που ικανοποιείται μια ανάγκη τότε το λογότυπο της εταιρείας προβάλλεται σε διάφορα σημεία της ιστοσελίδας ώστε να είναι εμφανές από τους επισκέπτες. Αυτή είναι η καλύτερη διαφήμιση για την εταιρεία καθώς το όνομά της συνδέεται με κάποιο φιλανθρωπικό έργο

pc-desk2_1Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται σε τρία βήματα:

1. Η εταιρεία/ιδιώτης επιλέγει από τη λίστα τα υλικά, την ποσότητα τους και το σχολείο που θα κάνει τη δωρεά και χρησιμοποιεί τη σχετική φόρμα ώστε να ενημερωθεί το σχολείο για την ύπαρξη ενδιαφέροντος.

2. Στέλνει τα υλικά στο σχολείο που τα έχει ανάγκη

3. Ο Διευθυντής του σχολείου επιβεβαιώνει στην ιστοσελίδα ότι έλαβε τα υλικά. Αυτόματα, το λογότυπο εμφανίζεται στα σχετικά και εμφανή σημεία και η εταιρεία μπαίνει αυτόματα στη λίστα με τους δωρητές.

Οι ιδιώτες και οι φορείς που το επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν προς το παρόν μόνο εργαστηριακό εξοπλισμό. Δηλαδή οτιδήποτε αφορά ένα εργαστήριο πληροφορικής. Από υπολογιστές μέχρι και καλώδια usb. Στο μέλλον θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν και άλλοι τύποι υλικού.

pc-laptop4_2Οι δημιουργοί του http://edufriends.gr/ οδηγήθηκαν σε αυτή την πρωτοβουλία γιατί διαπίστωσαν ότι οι ανάγκες των σχολείων σε εξοπλισμό πληροφορικής είναι αρκετά μεγάλες ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν εταιρίες και ιδιώτες που αντικαθιστούν τα παλιά τους συστήματα με νέα. Τα παλιά συστήματα αντί να ανακυκλωθούν θα μπορούσαν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν στα σχολικά εργαστήρια ή και στις βιβλιοθήκες των σχολείων.

Κερδισμένοι από αυτή τη διαδικασία βγαίνουν οι μαθητές καθώς ένα κατάλληλα εξοπλισμένο εργαστήριο προσφέρει τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε μεγάλο εύρος τεχνολογιών και λογισμικών. Ηθικά κερδισμένοι όμως είναι και οι δωρητές, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα, όπως προειπώθηκε να δουν το όνομα και το λογότυπο της εταιρείας τους αναρτημένο στην ιστοσελίδα του edufriends.gr.

Διαχειριστές της ιστοσελίδα είναι οι εκπαιδευτικοί Ρούσης Ι., Νικολακάρου Μ. ενώ στην ανάπτυξή συμμετέχει και ο κ. Πανταζής. Όπως αναφέρθηκε η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.