Αρχική InfoMommy Υγεία Δώσε το φάρμακο που δεν χρειάζεσαι

Δώσε το φάρμακο που δεν χρειάζεσαι

drugsandmoreimg_0552ERIEΗ αλληλεγγύη και η αγάπη για τον συνάνθρωπο αποτελούν πολύτιμο οδηγό για την κοινωνία μας που βιώνει την οικονομική κρίση και προσπαθεί να ανακάμψει αργά αλλά σταθερά. Στο πλαίσιο αυτό, έκκληση για δωρεά φαρμάκων απευθύνει η μη κυβερνητική οργάνωση PRAKSIS, η οποία τα τελευταία 17 χρόνια παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες.

Πρόκειται για παιδιά των φαναριών, ασυνόδευτους ανήλικους, Έλληνες άπορους ή ανασφάλιστους, οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση, αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες, οικονομικούς μετανάστες, άστεγους, χρήστες ναρκωτικών, Ρομά, θύματα διεθνικής σωματεμπορίας, αποφυλακισμένους. Ο κύριος Σ., από την Ελλάδα, είναι δύο χρόνια άνεργος, τους τελευταίους μήνες κοιμάται στον δρόμο και πήγε στο Πολυϊατρείο της Αθήνας για να ρυθμίσει την αρτηριακή του πίεση. Η κυρία Ν., από τη Σομαλία, με δυο ανήλικα παιδιά, επισκέφθηκε το Πολυϊατρείο της PRAKSIS με σκοπό να ζητήσει γάλα για τα δύο μωρά της, ενώ έλαβε και ψυχολογική υποστήριξη.

«Καθημερινά, στην Κοινωνική Υπηρεσία συναντάμε διαφορετικούς ανθρώπους, με διαφορετικό πολιτισμό, διαφορετικές ιστορίες και διαφορετικά αιτήματα. Το στοίχημα, όμως, για εμάς, είναι πάντα το ίδιο: να καταφέρνουμε να κερδίζουμε την εμπιστοσύνη του εξυπηρετούμενου» λέει η Σίσσυ Λεβαντή, κοινωνιολόγος και στέλεχος Κοινωνικής Υπηρεσίας Πολυϊατρείου Αθήνας.

Τη διετία 2011- 2012, στα πολυϊατρεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης εξυπηρετήθηκαν 26.751 ασθενείς. Την ίδια περίοδο, από τα δύο φαρμακεία της PRAKSIS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη χορηγήθηκαν 72.523 φαρμακευτικά σκευάσματα σε 15.505 ασθενείς, συνολικής αξίας 683.500,82 ευρώ. Οι κύριες χώρες προέλευσης των εξυπηρετούμενων είναι η Ελλάδα, με ποσοστό 18,9%, το Αφγανιστάν με 16,3% και η Αλβανία με 15,1%.

«Ήρθε όμως, η δύσκολη στιγμή μέσα σε αυτή την σκληρή περίοδο της οικονομικής κρίσης, που τα αποθέματα των φαρμάκων μας, τελειώνουν» τονίζει η ΜΚΟ PRAKSIS σε ανακοίνωσή της και χαρακτηρίζει «πολύτιμες, τις δωρεές φαρμάκων ή την οικονομική συμβολή». Για τον λόγο αυτόν, ζητά από ιδιώτες, φαρμακοποιούς ή εταιρείες να δωρίσουν φάρμακα, ακόμα και αν αυτά, όπως αναφέρει, έχουν χρησιμοποιηθεί, αρκεί οι ημερομηνίες λήξης να έχουν χρονικό ορίζοντα πέραν του έτους.

«Δώσε το φάρμακο που δεν χρειάζεσαι. Ακόμη και το πιο συνηθισμένο φάρμακο που έχει ο καθένας στο σπίτι του, μπορεί να κάνει τη διαφορά» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα φαρμακεία της οργάνωσης στα παρακάτω τηλέφωνα

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Παιωνίου 5 & Αχαρνών

Πλ. Βικτωρίας, 104 40, Αθήνα

Τηλ.: 210 82 13 704 ,

Φαξ: 210 82 13 713

e-mail: info@praksis.gr

 

 

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αρκαδιουπόλεως 1 & Αγ. Δημητρίου, 54 632, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 55 61 45

Φαξ: 2310 55 17 30

e-mail: info@praksis.gr

 

logo Praksis with out anaptygma


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.