Δώστε στα παιδιά φτερά, αλλά αφήστε τα να μάθουν να πετούν μόνα τους!

Ένα από τα βιβλία που ξεχωρίσαμε τη φετινή χρονιά με τα παιδιά μου και αγαπήσαμε από την πρώτη κιόλας ανάγνωση είναι το  Γέτι η δύναμη του ακόμη” που υπογράφει η εξαιρετική συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη.

Χάρη σε αυτό το βιβλίο «η δύναμη του ακόμη» μπήκε στη ζωή μας και άλλαξε ριζικά τη καθημερινότητα και τον τρόπο που η 8χρονη κόρη και ο 6χρονος γιος μου αντιμετωπίζουν καθετί που τους συμβαίνει.

Το καλοκάγαθο Γέτι και η τρυφερή του ιστορία έγιναν το κίνητρο για να δουν την πράξη τα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να προσπαθούν να γίνουν η όσο το δυνατόν καλύτερη εκδοχή του εαυτούς τους.

Πώς ένα Γέτι θα δείξει στο παιδί σου την φωτεινή πλευρά της ζωής

Η χαρά μας έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν έφτασε στα χέρια μας το “Γέτι – Ημερολόγιο Θετικής Σκέψης” , ένα ημερολόγιο για παιδιά αλλιώτικο από όλα όσα κυκλοφορούν στην αγορά.

Αυτό το διαδραστικό ημερολόγιο θετικής σκέψης που δημιούργησε η συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό – εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού Γεωργία Σολωμού και τη βραβευμένη εκπαιδευτική σύμβουλο και ερευνήτρια παιδικής λογοτεχνίας Αγγελική Χαλκιοπούλου, το παιδί θα δει εμπράκτως πώς με μικρές αλλά συνάμα τόσο ουσιαστικές κινήσεις θα ενδυναμωθεί ψυχικά και θα έχει σιγουριά για τον εαυτό του.

Στις σελίδες του βιβλίου που καλύπτουν ένα διάστημα τριών μηνών το παιδί θα ανακαλύψει μια σειρά από παιχνίδια και διασκεδαστικές δραστηριότητες που στοχεύουν στο να πιστέψει στις δυνάμεις του, να αφήσει πίσω του τις σκέψεις αδυναμίας και να εξαλείψει φράσεις του τύπου «Δεν μπορώ», «Δεν είμαι καλός», « Δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρω».

Η ζωή είναι παιχνίδι όπου όλοι μπορούν να παίξουν με τον δικό τους τρόπο

Είναι σπουδαίο πόσα πολλά μπορεί να καταφέρει το παιδί από τη στιγμή που θα πιστέψει στον εαυτό του και θα εμπιστευτεί τη δύναμη του μυαλού του! Μπορεί μια τέτοια πρόκληση να φαντάζει απαιτητική εντούτοις το ημερολόγιο θετικής σκέψης αποτελεί το καλύτερο σύμμαχο σε αυτήν την προσπάθεια.

Μέσα από τις προτεινόμενες δραστηριότητες που δεν έχουν βαθμό δυσκολίας καθώς βασίζονται στις απόψεις του παιδιού και στα προσωπικά του “θέλω”, οδηγείται βήμα βήμα στην υιοθέτηση της νοοτροπίας ανάπτυξης και μαθαίνει να μην τα παρατάει ποτέ.

Δεν πρέπει να απογοητεύεται για τα λάθη ή τα εμπόδια που τυχόν βρεθούν μπροστά του. Δεν είναι το τέλος της διαδρομής αλλά ένα ακόμη σκαλοπάτι στο δρόμο του προς το στόχο του.

Όπως εύστοχα αναφέρεται και στο βιβλίο “Δεν απογοητεύομαι από τα εμπόδια! Όσο προσπαθώ, μαθαίνω και προχωρώ! Έφτασα στην κορυφή; Πέτυχα τον στόχο μου! Ακόμη βελτιώνομαι!“.

Δοκίμασε ξανά, απότυχε ξανά, απότυχε καλύτερα!

Αν κάτι οφείλουμε τώρα να εμφυσήσουμε από νωρίς στα παιδιά, είναι το σθένος που θα τους δώσει την ώθηση να είναι ευέλικτα και προσαρμόσιμα σε κάθε συνθήκη.

Ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού είναι το κλειδί που θα ανοίξει την ψυχή του και θα τα βοηθήσει να είναι πιο θετικά στον τρόπο που βλέπουν την ζωή.

Το “Γέτι – Ημερολόγιο Θετικής Σκέψης”  είναι ένα εργαλείο για να μάθει το παιδί ότι τα λάθη και οι αποτυχίες είναι δεδομένα στη ζωή. Αυτό όμως που παίζει καθοριστικό ρόλο είναι η διαχείριση αυτών των αναπόφευκτων καταστάσεων. Το να τα παρατήσουμε είναι ο εύκολος δρόμος.

Παιδί μου, να βάζεις στόχους και να απολαμβάνεις τον δρόμο που σε οδηγεί σε αυτούς

Το στοίχημα είναι να αντιμετωπίσουμε με θετικότητα κάθε δυσκολία! Αυτός είναι ο προορισμός που θα οδηγηθεί ο μικρός αναγνώστης φτάνοντας στο τέλος του βιβλίου. Μέσω των ασκήσεων αλλαγής νοοτροπίας και των δραστηριοτήτων αναδιάταξης προτεραιοτήτων που υπάρχουν διάσπαρτες στις σελίδες του ημερολογίου, το παιδί θα μυηθεί σε μια νοοτροπία θετικής ενέργειας.

Για παιδιά γεμάτα θετικά συναισθήματα

Η νοοτροπία συνεχούς ανάπτυξης, είναι ένα σπουδαίο δώρο ζωής για τα μικρά μας καθώς τους δίνουμε τα εφόδια να μην εσωτερικεύουν τις “αποτυχίες”, να τις υπερβαίνουν και να προσπαθούν διαρκώς για το καλύτερο …γιατί το αξίζουν!

Το παιδί που θα χρησιμοποιήσει το ημερολόγιο θα αποκτήσει αυτογνωσία, αυτοεκτίμηση, ενσυναίσθηση και ευγνωμοσύνη προς τη ζωή του. Με αυτά τα όπλα στη φαρέτρα του θα αποκτήσει τη δύναμη και τη σιγουριά να εξερευνήσει τον εαυτό του, τους άλλους αλλά και τον κόσμο γενικότερα!

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του Ημερολογίου και ανακαλύψτε τη δύναμη της θετικής σκέψης πατώντας εδώ