Αρχική InfoMommy Υγεία Δράσεις απ’ τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Νομού Αχαΐας

Δράσεις απ’ τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Νομού Αχαΐας

ALMA-half_t-shirt-final

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας δίνει και φέτος το ηχηρό παρόν του για τον μήνα Οκτώβρη διοργανώνοντας για 6η συνεχή χρονιά την εκστρατεία «Οκτώβρης 2013: Μήνας ενημέρωσης, κινητοποίησης, απομυθοποίησης του Καρκίνου Μαστού «ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ».

Οι δράσεις του φετινού Οκτώβρη θα περιλαμβάνουν:

-Μια προσφορά υγείας σε συνεργασία με το Ιατρικό κέντρο Protocare για ολόκληρο το μήνα Οκτώβριο. Το Protocare προσφέρει ένα πακέτο ιατρικών υπηρεσιών, το οποίο περιλαμβάνει Τεστ Παπανικολάου (κυτταρολογική εξέταση) και Ψηλάφηση Μαστών στην προνομιακή τιμή των 25 €. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν ως δωρεά στο Σύλλογο, για ενίσχυση των προγραμμάτων του.

-Δωρεάν Κλινική Εξέταση Μαστού πάντα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Εξειδικευμένοι γιατροί της περιοχής θα εξετάζουν δωρεάν τις γυναίκες στην Κινητή Μονάδα Υγείας. Οι εθελόντριες του Συλλόγου θα διανείμουν έντυπο πληροφοριακό υλικό προς ενημέρωση και κινητοποίηση κάθε γυναίκας της πόλης μας, και όχι μόνο, για τον καρκίνο του μαστού.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου από την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 ως το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 17/10 και την Παρασκευή 18/10 η κλινική εξέταση θα γίνεται από τις 10:00 ως τις 14:00 το μεσημέρι και από τις 17:00 ως τις 21:00 το βράδυ.

Ενώ το Σάββατο 19/10 από τις 10:00 ως τις 14:00 το μεσημέρι. Στο πλευρό του Συλλόγου θα βρίσκονται και τα διαγνωστικά κέντρα της πόλης.

-ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ! θα φωνάξουμε αποφασιστικά, όλοι και όλες μαζί, στην καθιερωμένη Αλυσίδα Ζωής στην Πλατεία Γεωργίου το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στη 13.00. Σας περιμένουμε και φέτος!

-Βιωματικό σεμινάριο για όλες τις γυναίκες της πόλης με θέμα "Είμαι Γυναίκα". Είναι μια ευκαιρία να δούμε τι σημαίνει για εμάς, για την κάθε μία από μας, η γυναικεία ταυτότητα και τι ρόλους περιλαμβάνει. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 24 Οκτωβρίου (ώρα 17.00-20.00). Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο 2610222274. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Συντονίστρια του σεμιναρίου και υπεύθυνη επικοινωνίας: Ράνια Πανουργιά, Ψυχολόγος.

-«PINK THE BRIDGE»: μία δράση γεμάτη συμβολισμούς, ένα πέρασμα γεμάτο ζωή και ελπίδα. Ελάτε μαζί μας να διασχίσουμε την Γέφυρα Ρίου –Αντιρρίου στις 27 Οκτωβρίου ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00, και, ντυμένοι στα ροζ, να «κατασκευάσουμε» μια ροζ Ανθρώπινη Γέφυρα Ζωής. Μαζί μας θα περπατήσει και η Χρυσή Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας Αθήνα 2004 και Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός», Σοφία Μπεκατώρου. Με τη συμμετοχή των € 5 στηρίζονται τα προγράμματα του Συλλόγου «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, ενώ παίρνετε δωρεάν το ροζ μπλουζάκι με το παραπάνω σύνθημα. Από τις 14 Οκτωβρίου ελάτε στα γραφεία του Συλλόγου μας να δηλώσετε τη συμμετοχή σας. Ενώ από τις 17 Οκτωβρίου θα σας περιμένουμε και στο περίπτερο μας στην Πλατεία Γεωργίου (κατά την διάρκεια της δραστηριότητας Κλινική Εξέταση, αλλά και την επόμενη εβδομάδα μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, πρωί και απόγευμα). Λεπτομέρειες θα σας πούμε κατά την εγγραφή σας. Την δράση υποστηρίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ.

-Ενημερωτική εκδήλωση στις 31 Οκτωβρίου στο Ζευγολατιό Κορινθίας με θέμα: ‘‘Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου Μαστού’’, έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Βέλου- Βόχας.

«ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας

Γούναρη 37, Πάτρα

Τηλ. 2610.222274

Email: breastcapatras@yahoo.com

www.almazoispatras.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.