Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Δράσεις υποστήριξης του μητρικού θηλασμού

Δράσεις υποστήριξης του μητρικού θηλασμού

breast-feeding-momΗ υποστήριξη της οικογένειας, των μητέρων και της σωστής ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών είναι ο στόχος μιάς ακόμα δράσης που υλοποιεί ο δήμος Χανίων σε συνεργασία με την ομάδα «Χανιά: Φίλοι και Υποστηρικτές Μητρικού θηλασμού».

Στο πλαίσιο αυτό αναζητούν χώρους μέσα σε εμπορικά καταστήματα, σε καταστήματα εστίασης καθώς και φαρμακεία, οι οποίοι θα αποτελέσουν σημεία θηλασμού για τις μητέρες που θηλάζουν. Για τον σκοπό αυτό έχει αποστείλει ενημερωτική επιστολή στον Εμπορικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο καθώς και στον Σύλλογο Εστίασης Χανίων.

Στο πρόγραμμα αυτό, θα υπάρχουν ειδικοί χώροι σε κάθε εμπορικό κατάστημα (χώρο εστίασης, καφετέριες, καταστήματα ένδυσης, φαρμακεία) με ειδικό πληροφοριακό σήμα (σε 3 γλώσσες) ώστε μία περαστική θηλάζουσα μητέρα, να φιλοξενείται σε ένα άνετο σημείο θηλασμού, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Η προσπάθεια στηρίζεται στα διεθνή πρότυπα και απαιτεί συγκεκριμένες προδιαγραφες. Φιλικός χώρος (όχι αποδυτήρια/τουαλέτες -αποθήκη) εντός του καταστήματος με καρέκλα με πλάτη (όχι σκαμπό) μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Στον χώρο να μην επιτρέπεται το κάπνισμα.

Οι επιχειρήσεις εστίασης να διαθέτουν και αλλαξιέρα για τα βρέφη. Κομμωτήρια και άλλες επιχειρήσεις αισθητικής να διαθέτουν ξεχωριστό χώρο όπου δεν γίνεται χρήση βαφών, λακ, πιστολάκι.

Να είναι ξεκάθαρο ότι η μητέρα δεν θα έχει καμιά υποχρέωση αγοράς ως προς το κατάστημα. Οι χώροι που θα λειτουργήσουν στα καταστήματα θα έχουν ένα διακριτικό αυτοκόλλητο στη βιτρίνα που θα δηλώνει ότι είναι φιλικοί προς τον θηλασμό, με το σύνθημα «Τα Χανιά καλωσορίζουν τον θηλασμό».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.