Δροσερή μους φράουλας

iStock_000010515537Small Οι φράουλες είναι σήμα κατατεθέν της άνοιξης και γίνεται η πρώτη μας ύλη για μια δροσερή και ελαφριά μους!

Υλικά:

1 κεσεδάκι φράουλες
2 ασπράδια αβγών
1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια νερό
1 κουταλάκι ζελατίνη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού.

Αφού πλύνετε πολύ καλά τις φράουλες, τις πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν πουρές. Διαλύετε τη ζελατίνη στο νερό για λίγα λεπτά. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να δημιουργηθούν κορυφές και προσθέτετε σιγά σιγά τη ζάχαρη ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, προσθέτετε τις πολτοποιημένες φράουλες, τον χυμό λεμονιού και τη ζελατίνα κι ανακατεύετε πολύ απαλά. Γεμίζετε 6 με 8 ποτήρια του κρασιού ή μικρά μπολ και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει η μους. Όταν σερβίρετε μπορείτε από πάνω να βάλετε από μία λευκή μαρέγκα!