Δροσιζόμαστε με μια γρανίτα καρπούζι-πεπόνι

Σήμερα αναμένεται να είναι μια ζεστή ημέρα με την θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς! Επειδή δεν είμαστε σε κάποια παραλία για να δροσιστούμε, επιλέξαμε να φτιάξουμε γρανίτες με καρπούζι και πεπόνι σκέτη γλύκα!

Υλικά

Για το σιρόπι

110γρ. ζάχαρη
180ml νερό

Για τη γρανίτα

125ml σιρόπι
2κτ.σ. χυμό λεμονιού
150γρ. καρπούζι χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κομμάτια
150γρ.πεπόνι χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κομμάτια

Για το σερβίρισμα

8 θήκες παγωτού
8 ξυλάκια για παγωτό

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά σ’ ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζουμε ακριβώς για ένα λεπτό και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει. Μπορούμε να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία εβδομαδα σ’ ένα μπολ τυλιγμένο με μεμβράνη, αν θέλουμε να το ξαναχρησιμοποιήσουμε.

Για την γρανίτα

Ανακατεύουμε το σιρόπι και το χυμό λεμονιού. Τοποθετούμε το καρπούζι μαζί με τη μισή ποσότητα του σιροπιού σ’ ένα μπλεντεράκι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μίγμα. Αδειάζουμε το μίγμα στις θήκες παγωτού μέχρι τη μέση. Βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες. Μετά από 2 ώρες τοποθετούμε το πεπόνι μαζί με το υπόλοιπο σιρόπι στο μπλεντεράκι και χτυπάμε μέχρι να γίνει και αυτό ένα ομογενοποημένο μίγμα. Βγάζουμε τις θήκες από τη κατάψυξη και χώνουμε στο κέντρο τα ξυλάκια. Με προσοχή ρίχνουμε και το μίγμα μας από το πεπόνι. Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη γρήγορα και αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες!

Διαβάστε επίσης:

Παγωτό banoffee

Γρανίτα ροδάκινο με γιαούρτι

Γρανίτα με αχλάδι και μπανάνα