Δύο προτάσεις για κοντινές αποδράσεις το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

66167326-11

Αν δεν έχετε οργανώσει κάτι ενδιαφέρον για το ερχόμενο τριήμερο, και επιθυμείτε ωστόσο να ξεφύγετε απ’ την πόλη, σας έχουμε 2 προτάσεις για κοντινές εκδρομές.

Δύο προτάσεις που μπορείτε να τις υλοποιήσετε ακόμη κι αυθημερόν!

Την τελευταία Κυριακή των Αποκριών πάμε Βυτίνα – Λαγκάδια – Δημητσάνα – Έθιμο του Μακαρονά:

πατρινό-καρναβάλι-01

Φύγαμε για Μαίναλο, με προορισμό τη γραφική Βυτίνα που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.033 μέτρω. Πίνουμε τον καφέ μας και μετά κατευθυνόμαστε προς το ορεινό χωριό Λαγκάδια, με τα εκπληκτικά πέτρινα αρχοντικά και καλντερίμια, σκεπαστές αυλές και σκαλιστές εξώπορτες, που αφήνουν μαγεμένο τον επισκέπτη.

Κι ύστερα πάμε στη Δημητσάνα όπου με ιδιαίτερο τρόπο γιορτάζεται κάθε χρόνο η Αποκριά, με την αναβίωση του εθίμου του Μακαρονά, με καρναβαλική παρέλαση, σοκολατοπόλεμο και υπό τους ήχους του Δημητσανίτικου μπαρουτιού, με γλέντι, χορό, και τραγούδι.

 
-Καθαρά Δευτέρα με Αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι – Δελφοί – Αράχοβα:

alevromoutzouromata_galaxidi2_fs

Ξεκινήστε το πρωί και κάντε την πρώτη στάση στους Δελφούς, ένας τόπος μοναδικός για την ιστορική του ατμόσφαιρα, άλλοτε το κέντρο του κόσμου για τους Αρχαίους Έλληνες.

Πιείτε ένα καφέ στο κέντρο της πόλης και μετά κατηφορίστε στο Γαλαξίδι μέσω Ιτέας. Πρόκειται για μία υπέροχη κωμόπολη, γραφική, ρομαντική, όπου ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας θα απολαύσετε τα αλευρομουντζουρώματα. Στην όμορφη παραλία ο γαμπρός και η νύφη μουντζουρώνουν τους πάντες, εσείς αν θέλετε να το αποφύγετε μείνετε διακριτικά μακριά.

Στο δρόμο της επιστροφής, περάστε μέσα απ’ την Αράχοβα, για να απολαύστε το γεύμα σε ένα απ’ τα φανταστικά ταβερνάκια.