Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Δυσκολίες στον ύπνο; 12 Tips για ένα ήσυχο βράδυ!

Δυσκολίες στον ύπνο; 12 Tips για ένα ήσυχο βράδυ!

18718268_shutterstock_132629654.limghandler

Κάθε παιδί – κάθε άνθρωπος – έχει τις προσωπικές του συνήθειες. Δεν υποθέτουμε ότι όλοι έχουμε τους ίδιους ρυθμούς. Δεν πιέζουμε το παιδί να κοιμηθεί ώρες που δεν μπορεί.  Ίσως έτσι, να δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα με αντίθετα αποτελέσματα – αυξημένη κινητικότητα, εκνευρισμός. Παρατηρήστε τις συνήθειες του δικού σας παιδιού

-Ο ύπνος μας επηρεάζεται από τα γεγονότα της ημέρας. Αν έχουμε περάσει μια έντονη ημέρα, η νύχτα μας πιθανά να είναι το ίδιο έντονη.

-Δεν λύνουμε όλες τις διαφορές μας με το παιδί, λίγη ώρα πριν τον ύπνο. Υπάρχουν άλλες ώρες, πιο κατάλληλες.

-Ίσως παρατηρήσετε συμπεριφορές άγχους, που εκφράζονται την ώρα που το παιδί θα πάει στο κρεββάτι του για ύπνο. Συζητήστε μαζί του, ρωτήστε να μάθετε τι συμβαίνει.

-Τηρείτε σαν οικογένεια ένα σταθερό ωράριο; Έχετε ένα πρόγραμμα μέσα στο σπίτι; Δώστε τις απαντήσεις σας και αναρωτηθείτε μήπως χρειάζονται βελτιώσεις.

-Έχετε υιοθετήσει την ιεροτελεστία του ύπνου; Η προετοιμασία είναι πολύ σημαντική, πρέπει να γίνεται περίπου στον ίδιο χρόνο, και με την ίδια σειρά.

- Να είναι ευχάριστη, να συνοδεύεται από παραμύθι και καληνύχτες στα αγαπημένα παιχνίδια!

-Το παραμύθι που θα διαλέξετε να είναι ανάλαφρο και χαρούμενο.

-Δώστε χρόνο στα παιδιά να τελειώσουν αυτό που έχουν αρχίσει. Μην επιλέγετε δραστηριότητες που έχετε παρατηρήσει ότι τα «ξεσηκώνουν». Να είστε απόλυτοι σε αυτό.

-Να μην υποκύπτετε στις επινοήσεις του παιδιού! Εάν έχουν γίνει σωστά τα προηγούμενα βήματα δεν υπάρχουν λόγοι για αργοπορίες.

-Εναλλακτικά, δώστε στο παιδί ένα αγαπημένο βιβλίο –εννοείται πως έχετε φροντίσει να αγαπήσει τα βιβλία- ή  κάποιο παιχνίδι εάν είναι μικρό και οπλιστείτε με υπομονή!

-Υπολογιστές, βιντεοπαιχνίδια ή τηλεόραση στο δωμάτιο του παιδιού, απαγορεύονται.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.