Αρχική InfoMommy Σχέσεις «Δύσκολοι αποχαιρετισμοί»: Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για το πένθος (5/2)

«Δύσκολοι αποχαιρετισμοί»: Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για το πένθος (5/2)

talking_deathΠολλοί από εμάς διστάζουμε να μιλήσουμε για το θάνατο, ειδικά με τα παιδιά και τους εφήβους. Παρ’ όλα αυτά ο θάνατος είναι καθολικό και αναπόφευκτο γεγονός της ζωής. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά και αν θέλουμε να τα βοηθήσουμε να επεξεργαστούν το γεγονός, οφείλουμε να τους επιτρέψουμε να μιλήσουν σχετικά.

Υπό το πρίσμα αυτής της πραγματικότητας, ο Δήμος Σκύδρας διοργανώνει την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 17:00 την ημερίδα «Δύσκολοι αποχαιρετισμοί» στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας . Στα πλαίσια της ομιλίας θα τεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης τα ακόλουθα θέματα:

  • Οι αντιδράσεις κι τρόπος που αντιλαμβάνονται τα παιδιά το πένθος σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής τους (βρεφική, προσχολική, σχολική κι εφηβική ηλικία)
  • Οι τρόποι ενημέρωσης και υποστήριξης των παιδιών όταν ο θάνατος ή άλλες μορφές απωλειών αγγίζουν τη ζωή τους
  • Ο ρόλος των εκπαιδευτικών στη διαχείριση του πένθους μέσα στη σχολική τάξη.

Επιστημονικά υπεύθυνες και εισηγήτριες:

Φωτεινή Καραχάλια, Σχολική ψυχολόγος Κωνσταντίνα Μπατζάκα, Ψυχολόγος
Συντονίστρια της συζήτησης και της εκδήλωσης Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σκύδρας Παρθένα Αδαμίδου. τηλ: 6977785263.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.