Αρχική Γωνιά του μαθητή Δυσλεξία και αυτοδιόρθωση σε 4 κινήσεις!

Δυσλεξία και αυτοδιόρθωση σε 4 κινήσεις!

ada92156febfeb6a_Homework.jpg.xxxlarge_2xΓράφει η Άσπα Μητρακάκη, Ειδική Παιδαγωγός - Κοινωνική Ανθρωπολόγος, ειδικευμένη στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών/δυσλεξίας

Η αυτοδιόρθωση, δηλαδή η δεξιότητα να μπορώ να ελέγχω αυτά που έγραψα και να διορθώνω μόνος μου αυτά που εντοπίζω ως λάθη, δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη σε παιδιά με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες.

Αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό που πρέπει να κοιτάξουν στο γραπτό τους για να το διορθώσουν. Για να το μάθουν αυτό ακολουθούμε τον βασικό κανόνα διδασκαλίας σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δίνουμε μικρές και απλές οδηγίες. Με αυτό τον τρόπο προέκυψε και η Χαρούμενη Φατσούλα Αυτοδιόρθωσης!

xaroymenh fatsoyla-aytodiorthvsh-dyslexia2.jpgΤο παιδί μαθαίνει ότι πρέπει να ολοκληρώσει τη φατσούλα σε 4 βήματα, τα οποία αντιστοιχούν σε 4 σημεία προσοχής για το γραπτό που πρέπει να παραδώσει. Κάθε φορά που ελέγχει, το πρόσωπο γεμίζει, μέχρι που φτάνει στη τελική του μορφή!

Τα σημεία προσοχής που ελέγχονται είναι:
Σημεία στίξης
Όρια λέξεων
Μορφολογία λέξεων & ορθογραφία
Εικόνα γραπτού και ολοκλήρωση διαδικασίας

Tip: Μπορείτε να φτιάξετε όποιο σκίτσο θέλετε αρκεί να ολοκληρώνεται σε 4 βήματα!

Πηγή: dyslexiaathome.blogspot.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.