Αρχική InfoSchool Λύκειο Δυσλεκτικοί μαθητές από τη Σάμο θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για να εξεταστούν στις φετινές πανελλήνιες!

Δυσλεκτικοί μαθητές από τη Σάμο θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για να εξεταστούν στις φετινές πανελλήνιες!

ResizerΑνάστατοι είναι και φέτος οι μαθητές και οι γονείς των Επαγγελματικών Λυκείων Σάμου, αφού για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας απέρριψε το αίτημά τους, για εξέταση των δυσλεκτικών μαθητών στην Σάμο. Για το νομό της Σάμου υπάρχουν επτά μαθητές οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να μεταβούν στην Αθήνα για να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και να επιβαρυνθούν με όλα τα έξοδα.

Η διεύθυνση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου απέστειλε και φέτος έγγραφο προς το Υπουργείο
με το οποίο ζητούσε να εξεταστούν τα δυσλεκτικά παιδιά των επαγγελματικών λυκείων σε εξεταστικό κέντρο του νησιού όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και με τους αντίστοιχους μαθητές του Ενιαίου Λυκείου.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ κάνουν λόγο για άνιση μεταχείριση μεταξύ των δύο σχολείων και για αποκλεισμό στο δικαίωμα της μόρφωσης. Ζητούν να κατανοήσει το υπουργείο την δεινή οικονομική κατάσταση που βιώνουν αυτοί την στιγμή οι Έλληνες και κυρίως οι ακρίτες που καλούνται εν μέσω κρίσης να δαπανήσουν τουλάχιστον 1000 ευρώ για την μετάβαση και παραμονή με τα παιδιά τους στην Αθήνα.

Οι μαθητές από τη Σάμο, τους Φούρνους και την Ικαρία , καλούνται να παραμείνουν στην Αθήνα από τις 18 Μαΐου ως τις 10 Ιουνίου, το διάστημα δηλαδή που διαρκούν οι πανελλαδικές εξετάσεις.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.