Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Eκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά με αυτισμό στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση

Eκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά με αυτισμό στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει εκπαιδευτικό εργαστήριο με θέμα «Η Μουσική αγαπάει τον αυτισμό» που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-10 ετών τα οποία ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με μουσικά όργανα και να λάβουν μέρος σε μια πληθώρα μουσικών δραστηριοτήτων. Το εργαστήριο ολοκληρώνεται με μια διαδραστική συναυλία μουσικής με την ενεργό συμμετοχή των παιδιών στην εκτέλεση του μουσικού ρεπερτορίου.

Tο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα ολοκληρωθεί σε πέντε συναντήσεις έχει διττό στόχο. Κατ' αρχήν αποσκοπεί στη δημιουργική επαφή γονέων - παιδιών (μιας και είναι απαραίτητη η παρουσία και των δύο καθ' όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου) με εργαλείο τη μουσική. Παράλληλα, προετοιμάζει την εκτέλεση μιας «διαδραστικής συναυλίας μουσικής» που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του κύκλου των συναντήσεων.

Αρχικά τα παιδιά θα γνωρίσουν το χώρο και τους μουσικούς και θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με μουσικά όργανα όπως κιθάρες, βιολιά, κλαβινόβα και άλλα και να παραγάγουν ήχους. Καθ' όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου οι μουσικοί αλληλεπιδρούν με τα παιδιά τα οποία παίρνουν μέρος σε διάφορα παιχνίδια αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα με βάση τους τη μουσική. Οι δραστηριότητες που στηρίζονται στη ρυθμική αγωγή της μουσικής και τους χρωματισμούς είναι ποικίλες, ενώ έννοιες όπως η παύση, η ένταση, η ταχύτητα χρησιμοποιούνται συνδυαστικά για την έκφραση συναισθημάτων και την κατανόηση απλών εννοιών μέσα από επαναλαμβανόμενα ακούσματα.

Το δημιουργικό παιχνίδι με κρουστά όργανα, η συμμετοχή των μουσικών και οι μουσικό - κινητικές δραστηριότητες ωθούν τα παιδιά να συμμετάσχουν ενεργά, να καθορίσουν και να εμπλουτίσουν το ρεπερτόριο των μουσικών ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Έτσι οδηγούνται στην τελική παρουσίαση και εκτέλεση της συναυλίας με αποτύπωση της μουσικής με χρώματα και σχήματα και με την ενεργό συμμετοχή των γονέων - συνοδών.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη μουσικολόγο και μουσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Παναγιωτάκου και τον μαέστρο Μίλτο Λογιάδη, μαζί με μια ομάδα μουσικών και συνεργατών. Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου (18:00-20:00) είναι η πρώτη συνάντηση, μόνο για τους γονείς), ενώ ακολουθούν συναντήσεις τα Σάββατα 2, 9, 16 και 23 Φεβρουαρίου 2013 (11:00-13:00)

«Η Μουσική αγαπά τον αυτισμό»

1 - 23 Φεβρουαρίου 2013

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Για κρατήσεις: 213-017-8034 ή education@sgt.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.