Eλληνικό burger με φέτα και κάππαρη

Προσφέρετε στα παιδιά μια πολύ οικεία τους απόλαυση, “ζυμωμένη” με αγνά υλικά της ελληνικής γης και θα είστε όλοι ικανοποιημένοι, καθένας για τους δικούς του λόγους…

Υλικά (για 6 burgers)

Για τα μπιφτέκια
500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά ή σπάλα
2 φέτες ψωμί μουλιασμένες και καλά στραγγισμένες
100 γραμμ. φέτα της αρεσκείας σας, τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας ελιές, ψιλοκομμένες, από τις οποίες έχει αφαιρεθεί το κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη, τις οποίες έχετε ξεπλύνει
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 ντομάτα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Κι ακόμη

6 ψωμάκια στρογγυλά για τα burgers
1 μεγάλο κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
φύλλα σαλάτας
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες

Εκτέλεση
Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά γκαι πλάθετε τα μπιφτέκια σας. Λαδώνετε ένα ταψάκι, βάζετε τα μπιφτέκια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά. Βγάζετε τα μπιφτέκια και τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν. Ανοίγετε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνετε για 10 λεπτά στους 150 C. Τα βγάζετε, αλείφετε στη μία πλευρά γιαούρτι, προσθέτετε το μπιφτέκι, 1 ροδέλα ντομάτας και φύλλα σαλάτας, κλείνετε το ψωμάκι και… καλή σας όρεξη.