Αρχική Περιβάλλον Eco2nomy: Μειώνουμε τα έξοδά μας, προστατεύοντας το περιβάλλον

Eco2nomy: Μειώνουμε τα έξοδά μας, προστατεύοντας το περιβάλλον

Ένας πανευρωπαϊκός διαγωνισμός για την εξοικονόμηση ενέργειας με δυνατότητα συμμετοχής όλων μας… Ένα εργαλείο που επιτρέπει στους πολίτες να υπολογίσουν τα οφέλη από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες… Ένας αναλυτικός κατάλογος συμβουλών εξοικονόμησης, καθώς κι ένας υπολογιστής ενεργειακού αποτυπώματος για την καθημερινότητά μας… Αυτά είναι τα «όπλα» που παρέχει στους πολίτες η νέα εκστρατεία εξοικονόμησης ενέργειας του WWF Ελλάς, Eco2nomy, που υλοποιείται με την υποστήριξη και τη συνεργασία του ομίλου Eurobank EFG, με στόχο να προτείνει σε κάθε οικογένεια απλές καθημερινές λύσεις μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας με σημαντικό όφελος για το περιβάλλον και το πορτοφόλι του νοικοκυριού.
Αιχμή του δόρατος της εκστρατείας αποτελεί το πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εξοικονόμησης Ενέργειας (Π.ΕΞ.Ε.), το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Intelligent Energy. Στην πρωτοβουλία αυτή, το WWF Ελλάς έχει ως εταίρο την εταιρεία παροχής ενεργειακών υπηρεσιών, Helesco. Ο διαγωνισμός Π.ΕΞ.Ε. απευθύνεται στα νοικοκυριά 11 χωρών της Ευρώπης και βασίζεται στην οικιακή κατανάλωση ενέργειας. Οι συμμετέχοντες έχουν περιθώριο ενός έτους για την εφαρμογή μέτρων στα σπίτια τους (μηδενικού, μεσαίου ή υψηλού κόστους), που θα τους βοηθήσουν να μειώσουν τη συνολική κατανάλωση ενέργειας.
Στο πλαίσιο του Eco2nomy έχουν δημιουργηθεί και άλλα χρήσιμα διαδικτυακά εργαλεία. Το πρόγραμμα ΗΛΙ.Ο.Σ.προστσία (Ηλιακές Οικολογικές Στέγες) προσφέρει δυνατότητα εκτίμησης των μεγάλων ωφελειών που προκύπτουν από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες. Ο υπολογιστής ενεργειακού αποτυπώματος μας επιτρέπει να μετρήσουμε την ενέργεια που ξοδεύουμε καθημερινά. Τέλος, ένας αναλυτικός κατάλογος συμβουλών μας προτείνει ιδέες που μπορούν να αποφέρουν οικονομικό όφελος, το οποίο ξεπερνά ακόμη και τα € 1.700 τον χρόνο για ένα νοικοκυριό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.wwf.gr/economy


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter