Έδιωξε τον ακάλεστο φίλο από το πάρτι γενεθλίων της κόρης της και δεν το μετανιώνει, παρά τις αντιδράσεις

Τα παιδικά πάρτι και οι καλεσμένοι τους είναι πάντα ένα μικρό πρόβλημα για τους γονείς. Είτε διοργανώνουμε το πάρτι είτε τα παιδιά μας είναι καλεσμένα σε ένα, μπορεί να γίνουμε μάρτυρες τραγελαφικών καταστάσεων, όπως η παρακάτω:

Ορισμένοι γονείς θεωρούν αδιανόητο να μην καλέσουν όλους τους φίλους και τους συμμαθητές των παιδιών τους, ενώ άλλοι προτιμούν να διοργανώνουν μικρότερες συναθροίσεις.

Μία μαμά 3 παιδιών μοιράστηκε την ιστορία της στο Reddit και ζήτησε τη γνώμη άλλων γονέων και αναγνωστών σχετικά με την απόφαση της να διώξει από το πάρτι του παιδιού της έναν ακάλεστο φίλο.

«Μεγαλώνω 3 παιδιά και όπως οι περισσότεροι γονείς έχω παρευρεθεί σε αρκετά παιδικά πάρτι. Συχνά, βλέπω γονείς να φέρνουν μαζί τους και τα αδέρφια των παιδιών τους – που δεν είναι καλεσμένα – και να τα αφήνουν στο πάρτι. Μερικές φορές περισσότεροι από ένας γονείς το κάνουν και νομίζω ότι είναι πάρα πολύ εγωιστικό από μέρους τους. Αν το έχουν συνεννοηθεί με την οικογένεια δεν είναι κάτι μεμπτό, αλλά πολλές φορές αυτό δεν συμβαίνει. Ποιος, άλλωστε, θα έλεγε όχι σε ένα παιδάκι;», έγραψε συγκεκριμένα.

Όπως εξήγησε «το να φέρνεις ένα επιπλέον παιδί στο πάρτι χωρίς να σκέφτεσαι ότι δεν είναι καλεσμένο, δεν είναι δίκαιο».

Είναι αλήθεια πως αν ένας γονέας έχει υπολογίσει συγκεκριμένα χρήματα για το πάρτι του παιδιού του είναι πιθανό τα επιπλέον άτομο να τον βγάλουν εκτός προϋπολογισμού. Αλλά και ένα παιδί που μένει μόνο στο σπίτι χωρίς παρέα είναι εξίσου άδικο.

Το ακάλεστο αδερφάκι και η παρεξήγηση με την μητέρα του

Το πάρτι των γενεθλίων της κόρης της η συγκεκριμένη μητέρα το είχε οργανώσει στο πλαίσιο της δεδομένης κατάστασης με τον κορωνοϊό και τα περιοριστικά μέτρα. Αποφάσισε να γίνει σε έναν παιδότοπο όπου τα παιδιά θα κρατούσαν τις σωστές αποστάσεις και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πολλά πράγματα με τα υλικά που θα δίνονταν στο καθένα ξεχωριστά.

«Ήταν ένα προσχεδιασμένο πάρτι. Τα επιπλέον άτομα δεν ήταν στο budget και δεν θα είχαν το δικό τους kit για χειροτεχνίες. Αυτό το είχα εξηγήσει πολύ καλά στους γονείς και κανείς δεν είχε εκφράσει αντίρρηση», σημείωση η μητέρα.

Μέχρι που στο πάρτι εμφανίστηκε μία φίλη της κόρης της με τον μικρό της αδελφό, που δεν ήταν καλεσμένος. Η μητέρα των παιδιών ρώτησε αν και τα δύο μπορούν να μείνουν στο πάρτι, πράγμα που δεν της επετράπη.

Οι δύο μαμάδες επιδόθηκαν σε μια μικρή λογομαχία με την τελευταία να αποχωρεί παίρνοντας μαζί και τα δύο παιδιά της!

Η γυναίκα που διοργάνωσε το πάρτι εξηγεί στο post της πως το μόνο που της είπαν  ήταν ότι το μικρό παιδάκι ήταν αναστατωμένο, επειδή θα έμενε μόνο, ενώ το ίδιο το παιδί ξέσπασε σε φωνές και κλάματα εκείνη τη στιγμή.

Οι γονείς του δεν έκαναν κάτι για να το σταματήσουν και κατέληξαν να φύγουν μαζί με τα δύο τους παιδιά.

Η ίδια η μητέρα δεν νιώθει άσχημα για την απόφασή της, ενώ πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο έδειξε στα παιδιά της πως πρέπει να υποστηρίζουμε την άποψή μας, ακόμα και όταν κάποιος επιμένει πολύ.

Πολλοί σχολίασαν την ανάρτησή της λέγοντας πως έκανε το σωστό και πως η μητέρα δεν είχε κανένα δικαίωμα να φέρει το δεύτερο παιδί της, ενώ άλλοι επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες και κατέκριναν την στάση της μητέρας.

Εσείς, πώς θα αντιδρούσατε σε αντίστοιχη περίπτωση;