Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό "Εδώ και τρεις ημέρες η κόρη μου ξυπνάει και δεν την παίρνει ξανά ο ύπνος εάν δεν είμαστε δίπλα της..."

"Εδώ και τρεις ημέρες η κόρη μου ξυπνάει και δεν την παίρνει ξανά ο ύπνος εάν δεν είμαστε δίπλα της..."

Θα ήθελα να μου πείτε τι μπορώ να κάνω, έτσι ώστε η μικρή μου να μην κοιμάται μαζί μας. Είναι 1,5 ετών και εδώ και τρεις ημέρες ξυπνάει τα ξημερώματα και δεν την παίρνει ο ύπνος, αν δεν είναι κάποιος από τους δύο μας δίπλα της. Ενώ πιο πριν την κοιμίζαμε στο κρεβάτι μας και όταν την πηγαίναμε στην κούνια της ήταν μια χαρά. Τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό;

Απαντά η Παρασκευή Μπριντάκη, Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια – Παιδοψυχολόγος

Χρειάζεται να ορισθεί σταθερά το πρόσωπο αναφοράς το οποίο και θα αναλάβει τη σταδιακή απευαισθητοποίηση της μικρής. Όλη η διαδικασία θα ξεκινήσει από το δωμάτιο της. Αρχικά, θα παραμείνετε μαζί της αγγίζοντας την απαλά, να την νανουρίσετε ή να της διαβάσετε την αγαπημένη της ιστοριούλα, έως ότου αποκοιμηθεί. Σταδιακά, απομακρυνθείτε από το προσκέφαλο της, προτιμήστε μια καρέκλα εκεί, αποφύγετε βλεμματική επαφή ή κάποιο χάδι, απλά ο απαλός τόνος της φωνής σας είναι αρκετός για να την ηρεμήσει. Στην συνέχεια, σταθείτε στην πόρτα του δωματίου της όπου από εκεί θα της μιλάτε και θα την καθησυχάζετε. Αποφύγετε να την πάρετε στο δωμάτιο σας, να προτιμάτε να δώσετε παραπάνω χρόνο στα ενδιάμεσα στάδια. Εάν κάτι δεν λειτουργήσει μην απογοητευτείτε, η μικρή σας χρειάζεται. Όσο κρατά η διαδικασία φροντίστε να έχει μαζί της ένα αγαπημένο παιχνίδι ή αντικείμενο. Ακόμα και ένα πανί ή ύφασμα που έχει τη μυρωδιά σας μπορεί να βοηθήσει τη διαδικασία.

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια – Παιδοψυχολόγος
Τηλ: 6936637612 / 211 4048794
http://www.greekpsychologist.com/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.