Αρχική Fun Time Εφευρέσεις που άλλαξαν τη ζωή μας: Γουόλτερ Χαντ και παραμάνες ασφαλείας!

Εφευρέσεις που άλλαξαν τη ζωή μας: Γουόλτερ Χαντ και παραμάνες ασφαλείας!

1

Ο Γουόλτερ Χαντ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 29 Ιουλίου 1796.

Βέβαια, οι παραμάνες χρησιμοποιούνταν πολλά χρόνια πριν ο Γουόλτερ ανακαλύψει τη δική του παραμάνα!  Η δική του όμως είχε ένα πλεονέκτημα που οι άλλες δεν διέθεταν: δεν άνοιγε εύκολα! Οι παραμάνες του, είχαν ένα ελατήριο που συγκρατούσε τα δυο άκρα και δεν τους επέτρεπε να ανοίξουν!

Με λίγα λόγια είχε ανακαλύψει ένα κούμπωμα ασφαλείας, πράγμα που ήταν αρκετό για να ενδιαφερθούν οι μεγάλες βιομηχανίες.  Στις 10 Απριλίου 1849 απέκτησε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την ξακουστή παραμάνα!

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Χαντ, έκανε τυχαία αυτή την ανακάλυψη. Η ιστορία λέει ότι έστριβε αφηρημένα ένα κομμάτι σύρμα, σκεπτόμενος ένα χρέος - αξίας 15 δολαρίων-  που είχε και δυσκολευόταν να ξεπληρώσει. Έστριβε το σύρμα προσπαθώντας να βρει λύση, όταν κατάλαβε ότι είχε φτιάξει κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο.

Αυτή ήταν η πρώτη «παραμάνα ρούχων». Έτσι την ονόμασε ο εφευρέτης της και αυτή η ονομασία παραμένει μέχρι σήμερα. Αφού κατοχύρωσε τα δικαιώματά του, τα πούλησε σε μια εταιρία έναντι 400 δολαρίων!

Για την ιστορία θα αναφέρουμε ότι ο Γουόλτερ Χαντ, το 1834, είχε εφεύρει και τη σύγχρονη ραπτομηχανή πριν από τον Ιλάιας Χάου. Όμως, δεν το δημοσιοποίησε, ούτε κατοχύρωσε την εφεύρεσή του, φοβούμενος ότι πολλοί άνθρωποι θα έχαναν τη δουλειά τους!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.