Εφηβική αποτρίχωση: Αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για να απαλλαγεί το παιδί από την ενοχλητική τριχοφυΐα

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια είναι ένα από τα θέματα που απασχολούν έντονα τους εφήβους, καθώς παρατηρούν τον εαυτό τους στον καθρέπτη.

Είναι γεγονός ότι πλέον κορίτσια από 11-12 ετών αρχίζουν να υποβάλλονται σε διαδικασία απομάκρυνσης ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Παραδοσιακά ξεκινούν με ξυράφι, ταινίες, κερί, ξανθυντικές ουσίες -γιατί όχι, λοιπόν, και με laser αφού και πιο ασφαλές είναι για το δέρμα και πιο αποτελεσματικό;

Τι πρέπει να κάνει μια μαμά που η κόρη της ζητά να κάνει αποτρίχωση;

Σήμερα η αποτρίχωση με laser Candela Alexandrite είναι η δημοφιλέστερη θεραπεία, καθώς αυξάνεται συνεχώς η ζήτηση και προστίθενται νέες ηλικιακές ομάδες, όπως αυτή της προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας.

Η απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας με laser Candela Alexandrite είναι μία ασφαλής μέθοδος που τείνει να αντικαταστήσει παραδοσιακές μεθόδους που υστερούν στην ποιότητα και τη μονιμότητα του αποτελέσματος.

Τα Ιατρεία Πλαστικής Χειρουργικής και Δερματολογίας Elite Plastic Surgery, του Πλαστικού Χειρουργού Γεωργίου Σαμούρη   αποτελούν τα πιο αξιόπιστα Ιατρεία στον χώρο της αισθητικής δερματολογίας και της σύγχρονης κοσμητικής, χρησιμοποιούν μηχανήματα τελευταίας γενιάς Laser Alexandrite και αποτελούν την ιδανική επιλογή για να εμπιστευτείτε στα χέρια τους την αποτρίχωση του παιδιού σας.

Η ασφάλεια της μεθόδου είναι δεδομένη, η διαδικασία εντελώς ανώδυνη και εξασφαλίζει μόνιμα αποτελέσματα με λίγες εφαρμογές

Η έναρξη, όμως, θεραπειών με laser αποτρίχωσης είναι απόφαση του ιατρού ο οποίος θα συνεκτιμήσει όχι μόνο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της τριχοφυΐας, αλλά και το ιατρικό ιστορικό του παιδιού, σε συνεργασία με τον ενδοκρινολόγο όπου κριθεί απαραίτητο, και με δεδομένο την ψυχολογική τόνωση που μπορεί να επιφέρει η απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας από περιοχές όπως το άνω χείλος στα κορίτσια.

Από την ηλικία των 11 -12 ετών τα παιδιά μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις μιας συνεδρίας laser, που είναι σχεδόν ανώδυνη, έχει μεγαλύτερη διάρκεια ως προς το αποτέλεσμα και ορμονικά συνδυάζεται με την έναρξη της  εμμήνου ρύσεως.

Αδιαμφισβήτητα, το ορμονικό προφίλ είναι αυτό που θα καθορίσει το μέλλον, τον αριθμό των απαιτούμενων συνεδριών, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε τη σταθεροποίησή του προκειμένου να ξεκινήσουμε.

Ακολουθήστε τα Ιατρεία Elite Plastic Surgery στο Instagram!

Οι πιθανές παρενέργειες

Η αποτρίχωση με laser σε παιδιά και εφήβους έχει τους ίδιους κινδύνους – παρενέργειες, όπως στους ενήλικες.

Παρενέργειες που περιορίζονται σε τοπικό επίπεδο (δέρμα), αλλά που στα χέρια έμπειρων χειριστών, με σωστό εξοπλισμό, δεν αποτελούν αντένδειξη.

Η συνεργασία με τον ενδοκρινολόγο (όπου αυτό επιβάλλεται), η σωστή ενημέρωση των γονέων, αλλά και η ψυχική πίεση που μπορεί να συνεπάγεται η ύπαρξη ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, είναι οι βασικοί άξονες που θα καθορίσουν τον χρόνο έναρξης και τον αριθμό των συνεδριών που θα απαιτηθούν.