Έφηβοι εν δράσει δίνουν ραντεβού στην πλατεία Τράιµπερ για ένα απόγευμα γεμάτο δημιουργικές δραστηριότητες (29/4)

Γονείς και παιδιά ετοιμαστείτε για µια γιορτινή βόλτα σε µια [όµορφη] άγνωστη πλατεία του κέντρου της Αθήνας.  Από νωρίς το απόγευµα (5.30 έως 9.30μ.μ), το Σαββάτο 29 Απριλίου, η πλατεία Τράιµπερ που βρίσκεται μόλις 5 λεπτά από το στ. Μεταξουργείο, γίνεται πολύχρωµη, πληµµυρίζει µε ήχους, ιστορίες, εικόνες, µουσικές, ρυθµό και χαµόγελα.

Η γιορτή γνωριµίας Έφηβοι εν δράσει: πλατεία Τράιµπερ! αποτελεί ένα ανοικτό κάλεσµα σε εφήβους, τις οικογένειές τους, αλλά και στους κατοίκους της Αθήνας, µε αφορµή τη λειτουργία
του Εφηβικού Δικτύου, ενός χώρου αφιερωµένου στους νέους. Το πρόγραµµα περιλαµβάνει δραστηριότητες που απευθύνονται σε µικρούς και µεγάλους, όπως έκθεση φωτογραφίας και προβολή ντοκιµαντέρ που δηµιούργησαν οι ίδιοι οι έφηβοι, εργαστήρια πηλού, κόµικς και βιβλιοδεσίας, παιχνίδια και εικαστικές παρεµβάσεις στο δηµόσιο χώρο.

Η εκδήλωση αποτελεί µια πρωτοβουλία του Δικτύου για τα Δικαιώµατα του Παιδιού και υλοποιείται µε την υποστήριξη του συνΑθηνά του Δήµου Αθηναίων σε συνεργασία µε τους φορείς Athens Comics Library, Exile Room και El Sistema Greece.

Συµµετέχουν οι καλλιτέχνες Βασιλική Δελή, Δάφνη Κουρή, Μαριέτα Παυλάκη, ο dj Nikolas Kapa καθώς και εθελοντές του Εφηβικού Δικτύου.

Το Εφηβικό Δίκτυο δηµιουργήθηκε στα τέλη του 2016 από το Δίκτυο για τα Δικαιώµατα του Παιδιού, µε δωρεά του Ιδρύµατος Σταύρος Νιάρχος. Αποτελείται από ένα συνεχώς εµπλουτιζόµενοπρόγραµµα καλλιτεχνικών, εκπαιδευτικών και αθλητικών δραστηριοτήτων και έχει ως στόχο να αποτελέσει ένα σταθερό χώρο συναναστροφής, ανάπτυξης δεξιοτήτων και έκφρασης των εφήβων.

Καθηµερινά φιλοξενούνται δηµιουργικές οµάδες, προγράµµατα µαθησιακής υποστήριξης, εκπαιδευτικά προγράµµατα και αθλητικές δραστηριότητες που συντονίζουν εθελοντές εκπαιδευτές, παιδαγωγοί και καλλιτέχνες. Παράλληλα, παρέχονται υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και επαγγελµατικού προσανατολισµού σε όσους νέους το επιθυµούν, ενώ λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκηµε λογοτεχνικά βιβλία, εγκυκλοπαίδειες, και επιτραπέζια παιχνίδια.