«Έφηβοι και ασφαλής χρήση του Διαδικτύου»: Ελάτε να μάθουμε γι’ αυτή την ιδιαίτερη σχέση (12/2)

safeonlineΟι εφαρμογές του Διαδικτύου σε κάθε τομέα της ζωής μας διαδίδονται όλο και ταχύτερα, ιδιαίτερα στους εφήβους, για τους οποίους οι τεχνολογικές καινοτομίες είναι τρόπος ζωής. Οι ιδιαιτερότητες της ηλικίας τους, όμως, αυξάνουν και τον κίνδυνο εθισμού, με όλες τις συνακόλουθες επιπτώσεις. Τι χρειάζεται, λοιπόν, να γνωρίζουν οι γονείς και πώς πρέπει να αντιδράσουν

Τα νέα παιδιά χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο όχι μόνο για να ενημερωθούν, αλλά και για να επικοινωνούν με άλλους, όπως και για να διασκεδάζουν. Είναι γεγονός πως με σωστή και ελεγχόμενη χρήση το Διαδίκτυο είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο, που έχει αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα της ενημέρωσης, της επικοινωνίας όπως και της ψυχαγωγίας στην εποχή μας. Όταν όμως η χρήση του γίνεται άνευ ορίων ως προς τη διάρκεια και το είδος, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Είναι πλέον γνωστό πως η αλόγιστη και ανεξέλεγκτη πρόσβαση στο Διαδίκτυο μπορεί να οδηγήσει σε κατάσταση εθισμού.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Η ασφαλής χρήση του Διαδικτύου και η αντιμετώπιση του εθισμού των νέων στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το διαδίκτυο» την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 18 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.

Θα συμμετάσχουν σαν βασικοί ομιλητές η κ. Αθανασίου Καλλιόπη, ψυχολόγος εξειδικευμένη στην Ειδική Αγωγή και ο κ. Σοφός Στυλιανός, ηλεκτρονικός μηχανικός του Πανεπιστημίου Satford.

Η σημαντική ααυτή πρωτοβουλία ενημέρωσης, πραγματοποιείται στα πλαίσια της συνεργασίας του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου και του Συλλόγου Διδασκόντων του παραπάνω Σχολείου.