Αρχική Αληθινές Ιστορίες Έφηβος στην Κίνα κουβαλούσε τον ανάπηρο συμμαθητή του στις πλάτες για τρία χρόνια. Τώρα θα χωρίσουν λόγω σπουδών

Έφηβος στην Κίνα κουβαλούσε τον ανάπηρο συμμαθητή του στις πλάτες για τρία χρόνια. Τώρα θα χωρίσουν λόγω σπουδών

06-Outside-carry__880Ένας έφηβος θεωρείται ως ο «πιο όμορφος μαθητής στην Κίνα», καθώς επί τρία χρόνια κουβαλούσε στις πλάτες του τον ανάπηρο φίλο του για να πάνε μαζί στο σχολείο. Η ιστορία του 18χρονου Xie Xu που φρόντιζε εθελοντικά τον 19χρονο συμμαθητή του, Zhang Chi, έχει αναδημοσιευτεί πάμπολλες φορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει μπει στο επίκεντρο των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

student

Ο αναπληρωτής διευθυντής του λυκείου Daxu στην πόλη Xuzhou στο οποίο φοιτούσαν οι μαθητές, περιέγραψε την ιστορία ως εμψυχωτική και συγκινητική. Ο Zhang πάσχει από μια μορφής μυικής δυστροφίας, όμως με την βοήθεια του φίλου του δεν έχει χάσει κανένα μάθημα. Σε ένα μήνα, οι δρόμοι των δύο αγοριών θα χωριστούν καθώς ο Xie θα ξεκινήσει τις σπουδές του στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Nanjing. Τι θα γίνει λοιπόν όταν ο Zhang μείνει μόνος;

student

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη αναφορά των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τα ανθρώπινα διακαιώματα στην Κίνα, υπάρχει μεγάλο κενό στα νομικά δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες και είναι δύσκολη η χορήγηση κάποιου επίσημου προγράμματος βοήθειας που να τους δίνει πλήρη ανεξαρτησία.

27F9229B00000578-0-image-a-1_1429954354401

Σε συνεργασία με τη Huffigtonpost.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.