Έφτασε η στιγμή για την πρώτη του κρέμα; Τι να προσέξετε για να επιλέξετε την καλύτερη

Το μωρό σας έγινε 6 μηνών και είναι πλέον έτοιμο να κάνει το επόμενο σημαντικό βήμα στην διατροφή του: Τώρα είναι η ώρα να γνωρίσει για πρώτη φορά τα φρούτα και τα δημητριακά –και ιδανικά, να τα αγαπήσει. Οι νέες αυτές τροφές όχι μόνο αποτελούν για το παιδί μας σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών και σιδήρου, αλλά και προετοιμάζουν το παιδί για την σταδιακή εισαγωγή ακόμα περισσότερων νέων γεύσεων, ενώ παράλληλα το εκπαιδεύουν στο να τρώει με το κουτάλι.

Ο παιδίατρός σας είναι αυτός που θα σας ενημερώσει για το πότε ακριβώς θα πρέπει να βάλετε στη διατροφή του παιδιού σας τα φρούτα και τα δημητριακά, με τη μορφή κρέμας. Ως προς τα φρούτα, τα πρώτα που δίνονται στο μωρό είναι κατά κανόνα το αχλάδι, το μήλο και η μπανάνα. Στα δημητριακά συνήθως η αρχή γίνεται με ρυζάλευρο, ενώ έπειτα από λίγες μέρες μπορούν να ακολουθήσουν το σιτάρι, η βρώμη (ή ο συνδυασμός αυτών με την μπισκοτόκρεμα).

Όλα καλά ως εδώ. Τι γίνεται, όμως, τη στιγμή που φτάνετε στον διάδρομο του σούπερ μάρκετ με τις παιδικές τροφές και μια τεράστια ποικιλία βρεφικών κρεμών ξετυλίγεται μπροστά σας; Ποια από αυτές να προτιμήσετε για το μωρό σας και γιατί; Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε:

Τι είναι καλύτερο για το δικό σας μωρό;

Το κάθε μωρό έχει διαφορετικές διατροφικές και θερμιδικές ανάγκες. Ο παιδίατρός σας είναι ο κατάλληλος για να σας συμβουλεύσει για την πρώτη του βρεφική κρέμα.

Αναζητήστε βρεφικές κρέμες πλούσιες σε σίδηρο και γάλα

Μην παραπλανάστε από τις διαφημίσεις και τις εντυπωσιακές συσκευασίες: Παρατηρήστε προσεκτικά τα συστατικά των βρεφικών κρεμών που διατίθενται στο σούπερ μάρκετ και αναζητήστε σε αυτά τα εξής χαρακτηριστικά:

-να είναι πλούσιες σε γάλα, ασβέστιο και βιταμίνη Α και D που συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη των οστών και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

-να είναι πλούσιες σε σίδηρο, ο οποίος συμβάλλει στη φυσιολογική γνωσιακή ανάπτυξη του παιδιού

-να είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β12, απαραίτητη για την εκμετάλλευση της ενέργειας από την τροφή

-να έχουν χαμηλή σουκρόζη ανά γεύμα

-να ΜΗΝ περιέχουν συντηρητικά

Παρατήρησε τι αρέσει στο δικό σου μωρό

Αν πιστεύατε ότι το μωρό σας δεν έχει προτιμήσεις στις γεύσεις, κάνετε λάθος: Τα βρέφη αποκτούν από πολύ νωρίς μια πρώτη άποψη του τι τους αρέσει και τι όχι. Σε κάποια μωράκια αρέσουν π.χ. πολύ οι φρουτένιες γεύσεις, ενώ άλλα έχουν εμφανή προτίμηση στις γλυκές. Έτσι, όταν έρθει η ώρα να γευτεί την πρώτη του κρέμα, το μωρό θα σας δείξει την προτίμησή του. Δοκιμάζοντας διάφορα δημητριακά, σύντομα θα καταλάβετε ποιο είναι το αγαπημένο του δικού σας μωρού.

Η Φαρίν Λακτέ, για παράδειγμα, είναι παραδοσιακά από τις πιο νόστιμες επιλογές, ενώ τώρα που η ΝΟΥΝΟΥ πρόσθεσε σε αυτήν και υπέροχη γεύση μπισκότου, είναι βέβαιο, ότι το μωρό σας θα την καταευχαριστηθεί. Μαζί του θα το ευχαριστηθείτε και εσείς, αφού η ώρα του γεύματος θα γίνει η αγαπημένη σας ώρα της ημέρας!

Η σημασία του να νιώθεις σιγουριά γι’αυτό που προσφέρεις στο μωρό σου

Όταν έρχεται, λοιπόν, η ώρα να αποφασίσετε ποια ακριβώς βρεφική κρέμα θα προσφέρετε στο μωρό σας, μια καλή ιδέα είναι να επιλέξετε αυτήν που παραδοσιακά εμπιστεύεστε.

Από το 1950 οι βρεφικές κρέμες ΝΟΥΝΟΥ εγγυώνται προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Ολόκληρος ο κύκλος παραγωγής τους ελέγχεται αυστηρά ξεκινώντας από τις πρώτες ύλες και τα δημητριακά, με στόχο οι γονείς να νιώθουν σιγουριά για την τροφή που θα προσφέρουν στο μωρό τους σημαντικούς πρώτους μήνες της ζωής του.